Hamile kıyafeti seçiminde 10 altın kural…

Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bir hamile giyim mağazasına koşup modelleri denemek isteyenlerin sayısı hiç de az değildir. Ancak hamile bir kadın ortalama olarak gebeliğinin 3. ayından itibaren hamile kıyafetlerine gereksinim duyacaktır. İşte size hamile kıyafeti satın alırken dikkat etmeniz gereken 10 altın kural :
 
1- İlk üç ayın sonuna doğru pantolon düğmenizin artık kapanmadığını göreceksiniz.
 
Çünkü bir gebe öncelikle karın ve basenlerinden kilo almaya başlar. Alacağınız hamile pantolonun bel kısmını özellikle incelemenizi tavsiye ederiz. Belde bulunan ve karnı saran örme kumaştan imal edilmiş bandın esnekliği çok önemlidir.
2- Doğal kumaşları tercih edin. Yumurtlama gününüzden itibaren eğer hamileyseniz vücudunuz 0,5 ile 1 derece arasında daha sıcak olacaktır. Dolayısıyla hava alan ve vücut ısısını sorunlaştırmayan kumaşlar tercih etmelisiniz. Pamuk, keten veya yün gibi elyaflar doğal; viskon, polyester ve polyamid gibi maddeler ise insan yapımı-yapay-kumaşlardır. Ayrıca gebeliğiniz boyunca vücut derinizin hassasiyeti artar. Bu nedenle vücudunuzu kaşındıracak ve tahriş edecek her türlü maddeden kaçınmalısınız.
 
3- İlk alışverişinizde gardrobunuzu doldurmayın. Hamile giyim sektöründeki firmalar vücudunuzun 9 ay boyunca taşıyabileceği kıyafetler yapmaya çalışırlar; ancak bu durum ortalama kilo alımı için geçerlidir. Siz ortalamayı aşabilirsiniz. Bu nedenle bütçenin bir kısmını ileri aylara bırakmakta fayda var.
4- Gardrobunuza yeni katılacak bu ürünlerin maximum eşleşme imkanına özen gösterin. Çünkü hamile giyim ürünleri ortalama olarak 6 ay boyunca giyilmektedir ve bu süre içinde minimum sayıda ürünle maximum kombinasyon oluşturmak akıllıcadır.
5- Hamileler üst kıyafet seçimlerinde çok daha özgürdürler. Çünkü bluz-suvater gibi üst ürünleri normal giyim mağazalarından kolaylıkla tedarik edebilirler. Göğüs altından bollaşan elbiseler ve tunikler tam bir kurtarıcı olacaktır. Hamile modellerinin ön tarafı genelde arka tarafından daha uzundur. Göbek büyüdükçe ön taraftan kilo alacaksınız, bu durumda ön parçanın biraz daha uzun olmasında fayda var. Eğer bir hamile modeli almıyorsanız kısa elbiseler satın alırken bu hususa özellikle dikkat etmelisiniz.
 
6- Boyunuz uzunsa geniş kesimli veya bol paça pantolonlar; minyon tipliyseniz bilekte biten kapri pantolonlar tercih edebilirsiniz. Bol paça pantolonlarla vücuda tam olarak oturan üstler; dar pantolonlarla ise bol tuniklerin kombinlenmesi daha şık durmaktadır.
 
7- Hiçbir hamile doğum yapığı hastaneden hamilelik öncesi kilosuyla taburcu olmaz! Uzmanlar 9 ay boyunca alınan kiloların hamilelik sonrasında verilebilmesi için de ortalama olarak 9 ayı makul bir süre olarak görmekteler. Dolayısıyla hamile kıyafetlerinin bir kısmını hamileliğinizden bir süre sonra da giyinmek durumunda kalabilirsiniz.
8- Modern olmak uğruna rahatlıktan; rahat olma uğruna da modernlikten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Satın aldığınız kıyafetin sizi sıkmaması gerekir. Bu nedenle hamile giyim üreticileri kumaşın içinde likra denilen bir madde kullanırlar. Bu madde kumaşa esneme kabiliyeti verir. Ancak likra uzun süre ısıya maruz kaldığında fonksiyonunu yitirir, bu yüzden kıyafetlerinizi dinlendirerek giymeye özen gösterin. Likrasız modellerin ise genelde bol kesim olduğunu göreceksiniz.
 
9- Siyahın cazibesini aklınızdan çıkarmayın ve satın aldığınız modeller üzerinde kullanacağınız aksesuarların da kıyafete yeni özellikler katacağını unutmayın. İş yerinde giyindiğiniz bir bluz küçük bir aksesuarla bir gece kıyafeti olabilir.
 
10- Düz tabanlı ayakkabılar tercih etmek durumundasınız. Ayrıca her saat yanınızda bulunan ve ayakkabılarınızı giydiren bir eşiniz yoksa bağcıklı ayakkabılardan uzak durun 🙂 Hamileliğiniz boyunca ayağınızın büyüdüğünü hissedeceksiniz.
 
10+Bonus : Hamilelikte iç çamaşır seçiminde pamuklu ürünleri tercih etmelisiniz. Gebelik boyunca idrar yolları enfeksiyonu ve benzeri enfeksiyonları yaşama olasılığınız yüksektir. Bu nedenle hava alan bir alt iç çamaşırı giymeniz sağlığınız için kesinlikle gereklidir. Hamilelik boyunca süt yapım faaliyetlerine başlayacak göğüsler ise büyümeye başlar. Balensiz ve göğüse baskı yapmayan hamile sütyenleri satın alabilirsiniz. 
Kaynak: bebekolay.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title