Hamilelikte nasıl beslenilmeli?

Hamilelik süresince bebeğin beslenmesi için anne adayları daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Ancak bu halk arasında söylendiği gibi iki kişilik yemek olarak düşünülmemelidir. Günlük alınan kalori ihtiyacına hamilelikte 350 kalori ilave edilebilir. Hamile kadınlar günde 80 g protein, 1,5 g kalsiyum, 30-60 g demir, A, B1, B2 ve C vitamini ihtiyacı duyar. Bunları beslenme listesinde olan yiyeceklerden düzenli olarak almalıdır.

Sağlıklı bir gebeliğin geçmesi ve sonunda sağlıklı olan bir bebeğin doğması için anne adayının dengeli beslenmesi gerekir. Yemeklerde haftada 2 gün kırmızı ete, 2 gün balık çeşitlerine ve diğer günlerde beyaz ete yer verilebilir.

Sebze ve meyveler iyi yıkanarak ve mevsiminde taze olarak tüketilmelidir. Anne adayları yemeklerinde ve salatalarda kullandıkları zeytinyağını diğer yağlarla karıştırarak kullanmalıdır.

Anne adayları bebeğinin sağlığını düşünerek hazır gıda ürünleri tüketmemelidir. Katkı maddesi içeren sucuk, sosis, salam gibi yiyecekler dikkatlice az miktarlarda tüketilmelidir.
Hamilelik sürecinde çay ve kahve tüketimi azaltılmalı, bunların yerine süt, ayran ve taze sıkılan meyve suları tercih edilmelidir. Hazır meyve suları ve kola gibi asitli içecekler tercih edilmemelidir. Yiyeceklerin tuz oranını azaltılmalı ve özellikle iyotlu tuz kullanılmalıdır.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title