Bebeklere sakın et suyu vermeyin!

Bebeklerin büyüme ve gelişmeleri için bazı özel beslenme gereksinimleri olduğunu belirten Diyetisyen Derya Zünbülcan, bu gereksinimleri karşılayan en temel gıdalardan birisinin kırmızı et olduğunu söyledi.
 
Kırmızı etin, B12, B6 vitamini, demir, çinko ve protein içerdiğini anlatan Zünbülcan, “Bu nedenle bebeklerin bedensel ve zihinsel gelişimleri, büyümeleri için önemlidir. Kırmızı etteki demir emilimi kolay formdadır. Aynı zamanda içerdiği proteinin biyolojik yararlılığı yüksektir. Yani kırmızı et bebeğin hücreleri tarafından kolay işlenebilen kaliteli protein sağlar. Demirin kolay emilebilir formda olması bebeğin kansızlık probleminden korunmasını sağlar” dedi.
Anne ve babaların yanıtını bulmakta güçlük çektikleri, “Bebeklerimize kuzu eti mi dana eti mi yedirmeliyiz” sorusuna yanıt veren Zünbülcan, “Kuzu eti gibi küçükbaş hayvan etleri dana eti gibi büyük baş hayvanlara göre daha az yabancı madde ve ilaca maruz kalmaktadır. Bu nedenle bebeklerini iyi beslemek isteyen anneler kuzu eti gibi küçükbaş hayvan etlerini tercih etmelidir” diye konuştu.
ET SUYU YERİNE KIYMA VERİLMELİ
Bebeklerin et ile beslenmesi noktasında da önemli uyarılarda bulunan Zünbülcan şöyle devam etti: “Bebeğin mamasını kıyma yerine et suyu ile hazırlamak, bebeğin etle gelen demire ve proteinden faydalanmasını engeller. Bu nedenle mamalara etin suyu yerine kıymanın kendisi koyulmalıdır. İlk 6 ay sadece anne sütü ile beslenen bebeğinizin sindirim sistemi 8. ay itibariyle kırmızı et tüketimine başlanabilir durumdadır. Ancak ek gıdaya geçişte herhangi bir sorun ile karşılaşılmadıysa bazı durumlarda uzmanınıza danışarak 7. aydan itibaren sebze mamalarına kıyma eklemeye başlayabilirsiniz.”
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title