Ne zaman anne diyecek?

 

Bebeklerde ilk konuşma, ağlaması ile başlar aslında, bebeğinizin ağlaması ile sesini duymuş olursunuz. Yeni doğan bebeklerde bebeğin ağlamaması durumunda doktorlar bebeğin sağır olmasından korkarlar ve bebeği ağlatmaya çalışırlar. Sesini duymaya çalışırlar. Bebekler iki aylıkken agulamaya başlar ve annesinin kendisi ile konuştuğu sırada ona cevap vermeye çalışır. Bebekler de anne demek fıtratlarında vardır ve dört, beş aylıkken başlarlar anne demeye farkında olmadan söylerler ve bir müddet sonra alışkanlık olur ve anne derler.

Bebekler önce anne mi yoksa baba mı derler?

Anne ve babanın arasında hep iddia konusu olmuştur. Hemen her anne ve baba da bu olur;

“hadi bebeğim anne de “

“Hadi bebeğim baba de “ gibi,

Bebek doğası gereği bazen anne, bazen baba der. Bebeğin dilinin dönmesine bağlı olarak gelişen bir süreçte bebek bazen de hem anneye hem babaya “anne” der. Bazen de hem anneye hem babaya “baba” der. Zahiren ortada bir iddia varmış gibi gözükse de, bebeğin konuşması anne ve babayı oldukça mutlu eder ve ayrı bir anekdot olarak hafızalarında kalır. Anneler ve babalar bebeklerinin ilk konuşmasını, ilk yürümesini, ilk dişinin çıkmasını, bebeğin ilk yaptığı her şeyi kaydeder ve ilgi, merak ve sevgi ile gözlemlerler.

Bebekler bilinçsizce anne demeleri ilk altı aydan önce olsa da altıncı ayından sonra yavaş yavaş bilinçli bir şekilde anne ve baba demeye başlar.

 Kaynak: bebekler.org

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title