Konak, bebeklerde sarımsı yağlı pul ve kabukların oluşumuyla ortaya çıkan bir cilt sorunudur.
Saçlı derinin her tarafına, kulak arkasına, kaş ve yanaklara yayılabilir.
Bebeklerde konağın en şiddetli olduğu zaman genellikle 3. aydır. Sebebi tam olarak bilinmemektedir. Saçlı deride önce sarı kepeklenme gibi başlar, daha sonra kalın kabuklu rahatsızlık veren yaygın konak haline döner. Bazen kaş üzerinde eşzamanlı başlar.
Zeytinyağı veya diğer bitkisel yağlar saçlı deriye masaj yaparak uygulanıp, bir süre bekletildikten sonra yumuşak bir fırça ya da tarakla konağın temizlenmesi sonrasında ılık su ile yıkanması ilk seçenektir.
Konak şampuanları uygulanacaksa, bir müddet (yarım saat ile 4 saat arasında) bekletilip yumuşak bir fırça veya tarakla temizleme ardından konaklı deri bol su ile yıkanmalıdır.
Bu yöntemler kullanılmadan önce tanının doğru olduğundan emin olmak gerekir. Konak kimi zaman başka cilt hastalıkları ile karıştırılabilir.
-
1 Yenidoğan sarılığı hakkında bilinmesi gerekenler
-
2 Tüp bebek tedavisinde şartlar değişiyor!
-
3 Mutlu bir bebek büyütmek…
-
4 Doğum izinlerinde yeni düzenleme
-
5 Otizmin erken belirtileri nelerdir?
-
6 Bebeklerde bu virüse dikkat!
-
7 Gebelikte magnezyum eksikliği belirtileri
-
8 Yürüme zamanında genetik faktör ne kadar etkili?
-
9 Hatalı yatış bebekler için çok riskli!
-
10 Kalp hastalığı tarama programı başladı
