Bebek ismi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Bebek bekleyenlerin en tatlı telaşlarından birisi, bebeğe isim seçmektir. Kimi anne baba adayları isme çok önceden karar verirken kiminin isim seçmesi doğum zamanını bulabilir. Genellikle cinsiyet netleştikten sonra yapılacak ilk iş, isim seçmektir.

Peki isim seçilirken nelere dikkat etmek gerekir?

Anlamı: Bebeklerin ismine karar verilirken en dikkat edilen konu ismin anlamıdır. Güzel anlamı olan isimler tercih edilir. Anlamların karakteri yansıttığı düşünülerek seçim yapılır.

Kulağa hoş gelmesi: Anlamının pozitif olması dışında, isimler seslendirme denemesi yapılarak, kulağa hoş gelenler arasından seçilebilir.

Anlaşılır olması: Söylendiğinde kolay anlaşılan isimler bebeklerin ileride zorluk yaşamaması açısından önemlidir. Kolay telaffuz edilen, söylenmesi kolay isimler tercih edilebilir.

Kısa veya uzun olması: İsimdeki harf sayısının uzunluğu, özellikle soy isim de uzunsa ileride bürokratik işlerde zorluk yaşanmasına neden olabilir. İki isim koymaya karar verirken de bu açıdan düşünmek gerekir. Ayrıca iki isim konulduğunda okulda ilk isimle evde ikinci isimle hitap edilmesi gibi karışıklıklar yaşanmaması önemlidir.

Unisex isim seçmek: Hem erkek hem de kızlara konulan isimler de ileride karışıklığa sebep olabilir.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title