Anneye süt yapan 10 yiyecek

1. Havuç
İçerisinde bulunan Fitoöstrojen sayesinde, süt yapan yiyeceklerin başında gelir. Bitkisel östrojen olarak bilinen fitoöstrojen, süt kanallarının gelişimi üzerinde oldukça etkilidir. İçerisinde bulunan bu bitkisel östrojen sayesinde süt miktarının artmasına destek sağlar.
2. Yulaf
İçerdiği yüksek miktardaki demir sayesinde, süt üretimi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Aynı zamanda ‘Oksitosin’ adlı hormonun salınımını artırarak sütün, süt kanallarından geçişini kolaylaştırır ve hızlandırır.
3. Ceviz ve badem
Ceviz ve badem anne sütünü artırmaktan ziyade, sütün kalitesinin artmasında ve bebek için besleyici hale gelmesinde rol oynar.
4. Rezene
Bol miktarda fitoöstrojen içerir. Bu sayede rezene de süt kanallarının gelişimi ve süt miktarının artmasında oldukça büyük katkılar sağlar. En büyük artılarından birisi ise sindirime destek olmasıdır.
5. Dereotu
Dereotu da tıpkı rezene gibi anne sütünü artırmada oldukça etkilidir. Rezenenin tadını sevmeyen, çayını tüketmekte zorlanan anneler, rezeneye alternatif olarak dereotunu tüketebilirler.
6. Fesleğen
İçerisinde bol miktarda bulunan C ve K vitaminleri sayesinde, vücutta rahatlatıcı bir etki sağlayarak, stresin neden olduğu süt miktarı azalmalarının ve süt kesilmelerinin önüne geçer.
7. Susam ve susam yağı
Her gün salatalarınıza ve yemeklerinize ekleyeceğiniz 1-2 kaşık susam ya da susam yağı, sütün kalitesini artırırken, sütün miktarında da artış sağlar.
8. Sarımsak
Anneler, sarımsak kokusunun süte geçmesinden ve gaz yapabileceğinden endişe ederler, oysaki bebeklerin uzun süre emmelerini sağlama konusunda sarımsak çok etkin rol oynar. Anne sütünü arttıran besinlerin başında gelir. Aynı zamanda içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde, anne sütünün kalitesini artırıcı özellik gösterir.
9. Boza
Boza birçok besine kıyasla oldukça faydalıdır. A, B ve D vitaminlerini bünyesinde barındıran boza, mayalandığı zaman ortaya çıkan laktik asit ve içerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etki gösterir. Anne sütünü artırıcı etkisi olduğu bilinen bozanın, mutlaka anneler tarafından tüketilmesi tavsiye edilir.
10. Su
Su içilmezse yapılacak diğer yöntemlerin hiçbir önemi kalmaz ve fayda sağlaması güçleşir. Anne sütünün büyük çoğunluğunu su oluşturur. Vücut için gereken su miktarı sağlanamadığında, anne sütünün de yeterli miktarda olmaması çok normal bir durumdur.
Kaynak: Mynet
 
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title