Bebeğiniz için ilk kurubaklagil tarifi

Bebek beslenmesinde kurubaklagillerin yeri ayrıdır.Kuru baklagiller bebeklere 8. aydan itibaren pişirilip kabukları soyulmalı ve püre şeklinde verilmeye başlanmalıdır. Kuru baklagil yemeklerinin katılığı bebeğin tolere etmesine göre artırılıp 12. aydan itibaren ailenin tükettiği şekilde yemeye alıştırılmalıdır. Bebeğinizi ilk defa kurubaklagiller ile tanıştıracaksanız bu tarifi denemelisiniz.
8 ay ve üzeri için uygundur.
Tüketmek için en doğru öğün: öğle, ikindi veya akşam
Malzemeler
1,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek Yarım küçük havuç Yarım küçük kuru soğan Mevsimine göre 1/4 kabak veya 1-2 yaprak pazı- ıspanak veya 1 parça taze kırmızı biber 1 -1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Havuç, soğan ve diğer mevsime uygun sebze doğranıp üzerine mercimek ve su eklenerek buharlı/ basınçlı pişirime tenceresinde pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine zeytinyağı eklenerek çatal yardımıyla ezilir, uygun sıcaklığa gelince afiyetle yenir. Kuru baklagilleri verirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besin değeri kaybı olmaması adına pişirme suyunun dökülmemesidir.
Bebeğinizde gaz problemi yaşıyorsanız pişen yemeğe çay kaşığının ucuyla kimyon ekleyebilir ya da tüm kuru baklagilleri yaparken öğünden 12 saat önce ıslatarak, ıslatma suyunu 1-2 saatte 1 kez değiştirerek gaz yapıcı bileşenleri iyice uzaklaştırabilirsiniz. Aynı tarif ilerleyen günlerde daha önceden ıslatılmış kuru fasulye, nohut ve barbunya olarak da denenmelidir.
Kaynak: Hürriyet Aile / Dilan Dalgıç
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title