Bebeklerin bıngıldağı ne zaman sertleşir?

Bıngıldağın amacı iki yönlüdür. Birincisi bebeğin doğum kanalından rahat bir şekilde geçmesini sağlamaktır ikincisi ise bebeğin beyin gelişimi açısından önemli olmasından kaynaklanır.

Çocuğunuzun gelişimi boyunca, her doktor bu süreçte bebeğinizin kafatası ölçümünü yapar. Bu şekilde doktorunuz çocuğunuzun kafatasının normal şekilde gelişip gelişmediğinden emin olur. Örneğin bebeğinizin bıngıldağı batık görünmemelidir. Batık bir bıngıldak bebeğin susuz olduğunu gösterebilir. Eğer bebeğinizin bıngıldağında belirgin bir şekilde çıkıntı varsa bu durum kafatasında basıncın olduğunu gösterebilir.

Bebeğinizin yumuşak noktası genellikle yaklaşık 18 aylıkken kapanacaktır. O zamana kadar, çocuk doktorunuz bebeğinizin bıngıldağını sürekli olarak kontrol edecektir.  Eğer bebeğinizin bıngıldağı çok erken kapanırsa diğer bir deyişle, kemikli plakalar craniosynostosis denilen bir durumla çok erken gerçekleşirse o zaman cerrahi bir müdahale gerçekleşebilir. Bununla birlikte, çoğu bebeğin bıngıldağı normal  olarak 18 ayda kapanır ve sertleşir. Bu şekilde yumuşak bıngıldak kısmı kaybolur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Milliyet

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title