Yenidoğan sünneti için 5 sebep…

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Cem Kara yenidoğan sünneti için 5 önemli sebebi Bebegimlemutluyum.com okurları için paylaştı. Çocuklara en sık uygulanan cerrahi işlem olan sünnet, yenidoğan döneminde daha kolay, acısız ve zahmetsizdir diyen Dr. Cem Kara anne ve babaların doğumdan önce sünneti de planladığını ve hastane çıkışı yapılmadan yapılan sünnette, annelerin bakım konusundaki endişelerinin de giderildiğini söyledi.

Yenidoğan sünneti için 5 sebep…

  1. Erken yapıldığında yenidoğan ve süt çocukluğu dönemine ait üriner sistem enfeksiyonlarının, sünnetsiz çocuklara oranla ortalama 10 kat azaldığı çeşitli çalışmalarda bildirilmiştir. Yenidoğan sünneti yapılan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonları yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı oldukça az görülür. Sadece lokal anestezi uygulanır. Bu nedenle sünnet işlemi öncesine bebeğin aç kalması gerekmez.
  2. Sünnet derisinin damarsal yapısı yeni gelişmekte olduğundan, sünnet işlemi sırasında kanama kontrolü kolay olur ve işlem sonrası kanama riski çok az olur.
  3. Yenidoğan sünneti sırasında bebekler de ağrı duyar ancak bunu önlemek için işlem öncesinde penisin çevresine yarım saat önce uyuşturucu etkili bir krem sürülür, ayrıca sünnet işlemi sırasında da çok küçük bir iğne yardımı ile lokal anestetik madde yine penis çevresine enjekte edilir. Ağrı ortadan tam anlamıyla kalkana kadar beklenir ve sünnete geçilir.
  4. Bu lokal ağrı kesicinin sünnet sonrasında etkisi ortadan kalksa dahi evde ağrı kesici kullanmaya gerek kalmaz. Sünnet işlemi sonrasında bakım çok kolay olur.Bu günlerse siz ve bebeğiniz bu işi beraber bir sağlık görevlisine ihtiyaç duymadan rahatça halledebilirsiniz.
  5. Yenidoğan sünneti sonrası penisin çevresini saran saydam renkli bir pansuman materyali ile karşılaşırsınız, bu pansuman materyali bebeğiniz çişini yaptıkça bezinin içine kendiliğinden düşecektir, bundan sonra size sadece bezini her açtığınızda antiseptik olarak vereceğimiz merhemi sürme işi kalacaktır. Bunun dışında rutin olarak antibiyotik kullanılmaz. Bebeğin bezli olması bir avantajdır ve normal şekilde bezlenmeye devam edilir. İki gün sonra artık normal şartlardaki banyosunu yapabilecek hale gelir.
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title