Hamileyken nasıl güneşlenmelisiniz?

Hamileliğinde yaz mevsiminde olan anne adayı daha fazla sıkıntı yaşamaktadır. Denize girmek ve de güneşlenmek isteyen anne adayları bebeğine zararlı mı ya da yararlı mı olacağı konusunda emin olamamakta ve bu nedenle de bu etkinliklerden uzaklaşmaktadırlar.
Güneş ışığının yapısında bulunan ve de cilt dokusunda aktif hale gelen bir takım vitaminler ve de mineraller bulunmaktadır. Güneş ışığında bol miktarda bulunan D vitamini hamilelik boyunca daha çok ihtiyaç duyulan bu vitaminin eksikliğini tamamlamaktadır. Bu eksikliğin giderilmesi sayesinde hem anne adayının hem de bebeğin ihtiyacı olan D vitamini karşılanmış olmaktadır. Annenin aldığı besinler ile beslenmesini gerçekleştiren bebeklerin, annesinin karnında bir takım ihtiyaçları olabilmektedir. Özellikle de vitamin konusunda büyük bir ihtiyaç duyulan hamilelik sürecinde uygun dönemlerde güneşlenmeleri son derece faydalı olmaktadır. Fakat günümüz koşullarında güneş ışığı eskisi kadar sağlıklı bir şekilde dünyamıza gelmemektedir. Özellikle kanser gibi hastalıklara yol açmasından dolayı kişilerin güneş ışığından belirli saatlerde kaçınması gerekmektedir.
Güneş ışınlarının dik olduğu konumlarda anne adayının kesinlikle dışarı çıkmaması gerekmektedir. Çok daha fazla su kaybı yaşanan yaz aylarında hamile olan kadınlarıın vücutlarından çok daha fazla su kaybolmaktadır. Fazla sıvı kaybının yaşanması hem anne adayının sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemekte hem de anne karnında bulunan bebeğe giden kan miktarında önemli azalmalara sebep olmaktadır. Güneşlenmek doğru zamanda gerçekleştirdiğinde oldukça faydalıdır. Anne adayının günün daha ilerleyen saatlerinde güneş batmadan 15 dakika kadar vücudunu güneşe çıkarması faydalı olmaktadır.
 
Anne adaylarının bebeklerinin sağlıklarını koruyabilmeleri için kullandıkları ürünlere dikkat etmesi gerekmektedir. Hamileyken güneşten korunmak için kullanılan güneş korucuyu kremlerinde içerisinde bulundurduğu kimyasallardan dolayı çok fazla miktarlardan kullanılması önerilmemektedir. Bu kremleri anne adayının özellikle ilk üç aylık sürecinde kesinlikle kullanmaması gerekmektedir. Güneşe çıkma zorunluluğu olan anne adaylarının daha açık renkler giymesi ve de kafasına şapka ya da şemsiye alarak güneşten korunması gerekmektedir.
 Kaynak: http://www.hamilelikvegebelik.com/
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title