Bebeklerin tırnakları nasıl kesilmeli?

Bebek doğduktan sonra emzirme, alt değiştirme, banyo gibi şeylerin yanında en zorlu işlerinden biri de tırnak bakımı. Ebeveynler genellikle bebeklerin tırnaklarını kesmekten korkarlar. İşte bebeklerde tırnak bakımıyla ilgili bilinmesi gerekenler.
Yeni doğan bebeklerde tırnak kesimi çok önemlidir çünkü en çok kullandıkları organları elleridir. Bu yüzden tırnakları eğer uzun olursa kendilerine zarar verirler, kesilmeyen tırnakların içinde mikroplar birikir ve enfeksiyon oluşturur.
 
BEBEKLERDE TIRNAK BAKIMI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
 
* Bebeklerin tırnağı kesilirken ilk olarak onlar için tasarlanmış tırnak makaslarını kullanmaya dikkat edilmesi gerekir.
 
* Bebeğe zarar vermemek için tırnak kesilen ortamın aydınlık olması önemlidir.
 
* Yeni doğan bebekler çok küçük oldukları için hareketsiz oldukları zaman tırnakları kesilmelidir. Bu yüzden en doğru zamanlarda kesmek gerekir. Uykudayken ya da banyodan sonra sakinleştiği için bebek daha hareketsiz olacak, siz de tırnaklarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde keseceksiniz.
 
* Bebeklerin el tırnaklarının 2 haftada bir kesilmesi normaldir ama sık uzuyorsa haftada bir de kesilebilir. Ayak tırnakları ise ayda bir kesilmelidir.
 
* Bebeklerin ayak tırnakları batık olmaması için düz, el tırnaklarıysa oval şekilde kesilmesi gerekir.
 
* Bebeklerde tırnak kesiminden sonra mutlaka bebek törpüsüyle tırnakların törpülenmesi gerekir. Bu işlem yapılmazsa bebek kendini yaralayabilir.
 
* Bebeklerin tırnakları kesilirken kaza sonucu parmak veya deri zarar görebilir. Böyle durumlarda tedavi edilirken kesinlikle pamuk kullanılmamalı steril bez veya gazlı bezden bir parça alıp ve yaraya uygulanmalıdır. Antibiyotik krem ya da kanamayı durduracak çözümlerde uygulanabilir.
Kaynak: Hürriyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title