Bu emzirme pozisyonlarını denediniz mi?

Doğru emzirme pozisyonları ile bebeğin sağlığını koruduğunuz gibi kendi sağlığınızı da güvence altına almış olursunuz. İşte yapmanız gerekenler…
Yatar pozisyon
Anne yatakta doğrulamayacak ve dönemeyecek durumda ise ilk bu pozisyon uygulanır. Bebeğin altı yastıkla desteklenerek anneye paralel bir şekilde yatırılır ve anne göğsü kavratılır.
Beşik pozisyonu
Anne oturur ve dönebilir durumda olduğunda bebeğin altı yastıkla desteklenerek anne kucağında verilir. Çapraz beşik pozisyonu Bebek daha küçükse ve başına tutmakta zorluk çekiyorsa bu pozisyonda emzirmek daha uygundur, bu pozisyonda bebek diğer kolla tutulur.
Çanta (futbol topu) pozisyonu
İkiz bebeklere uygun bir pozisyondur. Bir bebek annenin koltuk altına yüzü annenin yüzünü görecek şekilde göğse tutturulur. İkinci bebek de aynı şekilde diğer göğse tutturulabilir.
•Tüm pozisyonlarda anne en rahat pozisyonda oturmalı, bebeğin başı ve vücudu aynı düzlem üzerinde olmalı, yüz memeye doğru, burnu meme ucunun karşısında olmalıdır. Anne bebeğin vücudunu kendi vücuduna yakın tutmalı, yenidoğan döneminde ‘’Baş-Boyun-Popo’’ desteklenmelidir.
•Emilen memenin karşı tarafında bulunan elin dört parmağı meme altından desteklenip başparmak memenin üst kısmında tutularak ağza yerleştirilir. “Kesinlikle makas yapılmaz” diğer el destek veya hiç kullanılmaz. Bebeğin başı tutulmaz çünkü refleks olarak atar.
Kaynak: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Soysal / Hürriyet Aile
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title