Ocak doğumlu bebeklerin özellikleri…

20 Ocaktan önce doğan çocuklar oğlak, 20’sinden sonra doğanlar ise kova burcudur. Oğlak burçları özgür ruhlu, disiplinli, düzenli ve iyi lider olma özellikleriyle tanınır. Kova burçları ise duygusallıkları ve insanları iyi tanıyabilme özelliğiyle bilinirler.

Ocak ayı bebeklerinin çiçekleri kardelen ve karanfildir

Ocak ayının karanlık ve soğuk havasına rağmen açan bu rengârenk çiçekler ayın enerjisini yükseltir. Karanfiller birden fazla renkte olabilir ve her renk karanfilin farklı bir anlamı vardır. Kardelen çiçeğinin tipik özelliği ise umut vermesi ve güzelliğidir.

Yaratıcı çözüm sunma özellikleri gelişmiştir

Araştırmalara göre, Ocak ve Şubat ayında doğan çocuklar diğer aylarda doğan çocuklara göre daha fazla yaratıcı ve hayal kurma gücü yüksek olur. Ayrıca problem çözme yetenekleri daha da gelişmiştir.

Uğurlu taşı lal taşıdır

Çoğu insan lal taşlarının kırmızı renkte olduğunu düşünür ama lal taşları farklı renklerde de olabilir. Lal taşları barış, huzur ve sağlığı temsil eder. Bazı inanışlara göre Ocak ayında doğan çocukların lal taşı takması onlar sağlık ve mutluluk verir.

İyi bir sosyal statü erişimine sahiptir

Çoğu politik ve ünlü insanlar Ocak ayında doğan insanlardır. Örneğin; Martin Luther, King Jr, Franklin D. Roosevelt, Kate Middleton, Ellen DeGeneres ve Oprah Winfrey.

Ocak ayında doğan erkeklerin çoğu Ekim ayında doğan kadınlarla evlenir

Araştırmalara göre, Ocak ayının ikinci yarısında evlenen erkekler genellikle Ekim ayında doğan kadınlarla evleniyor. Başka bir araştırmaya göre, Ocak ayında doğanlar en çok boşanan kişilerdir.

Çoğu doktor ve muhasebecidir

Ocak ayında doğan kişilerin genellikle seçtiği meslekler ya doktorluk ya da muhasebeciliktir. Ayrıca çok azı da emlakçılık yapmayı tercih ediyor.

Diyabet konusunda riskliler

Bir araştırmaya göre, anne karnında ve doğduğu ilk iki ay güneş ışığını az alanların diyabet riski daha yüksek oluyor. Bu nedenle Aralık ve Mart ayları arasında doğan çocuklar diyabet konusunda daha riskli durumda.

Şanslı numaraları 4 ve 22

Yılın ilk ayında doğmuş olmalarına rağmen şanslı numaraları 1 değildir.  Oğlak ve Kova burçlarının uğurlu numaraları 4 ve 22’dir.

Sınıfın en atletik ve hareketli çocuklarıdır

Ocak ayında doğan çocuklar sınıfındaki yaş grubunun en büyükleridir. Ayrıca spor alanında diğerlerine göre daha avantajlı yapıya sahiplerdir.

Merve Ağdağlı / PembeNar Özel

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title