Çocuklar güneş gözlüğü kullanmalı mı?

Çocukların gözleri, güneşin zararlı ışınları karşısında yetişkinlerin gözlerinden daha savunmasızdır. O nedenle çocukluklarda, 2 yaşından itibaren güneş gözlüğü kullanımına başlanmalıdır.
Güneş kaynağıyla yeryüzüne ulaşan ultraviyole ışınları, gözde mercek ve retinaya zarar verir. Bu nedenle özellikle de güneşte yaz aylarında uzun zaman geçiren çocuklar, mutlaka güneş gözlüğü kullanmalıdır. Gözlerde en etkili güneş koruması için, UV ışınlarının minimum %99’unun süzülmesi gerekir.
Çocuklarda kullanılacak en uygun güneş gözlükleri, kırılmaz cam ve çerçeveli olan modellerdir. Eğer çocuk numaralı gözlük kullanıyorsa, güneş gözlüğünün de numaralı olması önemlidir. Ayrıca çocuklara güneş gözlüğü olsa dahi gözlerin güneşten etkilenebileceği, güneş gözlüğünün göz sağlığı için önemi anlatılmalıdır. Güneş gözlüğü olsa dahi, çocukların uzun saatler güneş altında durmaları engellenmelidir.
 
Geniş camı olan, yüze iyice oturan gözlükler en sağlıklı modellerdir. Çocuklara güneş gözlüğü alınırken mutlaka sertifika da istenmelidir. Camı çizilmiş, hasar görmüş olan güneş gözlükleri kesinlikle alınmamalıdır. Gözlüğün camı hareket ettirildiğinde dalgalanmalar görülüyorsa, camın çok düşük kalitede olduğu anlaşılır. Camın iyi kalitede olması, güneş korumasının da iyi olacağı anlamına geldiğinden önemlidir.
Kaynak: bebek.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title