Bu durumlarda bebeğinizi emzirmeyin!

Bilim insanları tarafından anne sütünün bebeğe ve annenin kendisine yönelik faydaları her fırsatta dile getiriliyor. Ancak uzmanlar anne sütünün her zaman bebeğe faydalı olamayabileceği üzerinde duruyor. Bebek üzerinde tehlike de yaratabilen anne sütüyle ilgili olarak emzirmenin inceliklerine dikkat edilmesi gerektiğini paylaşan uzmanlar, ebeveynleri uyarıyor.
 
Emzirme sırasında ten temasının bebeğin kendini güvende hissetmesini sağladığını ve anneden salgılanan oksitsin hormonu sayesinde de beyne süt salgılanması sinyalinin iletildiğini hatırlatan uzmanlar, bebeğe sütün zararlı olduğu durumların nadir olsa da hekim ve anne tarafından takipte kalınması konusunda öneride bulunuyor.
 
Annelerin aktif tüberküloz enfeksiyonu, CMV enfeksiyonu, aktif veya kronikleşmiş hepatit B enfeksiyonu, AIDS, genital uçuk enfeksiyonu geçirirken, antikemoterapatik(kanser) ilaçlar, ergotamin içeren migren ilaçları, lityum, radyoaktif ilaçlar, tetraksiklin ve kloromfenikol gibi antibiyotikleri kullanırken, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı söz konusuysa, bebekte galaktozemi hastalığı var ise ve annenin psikolojik durumu uygun değilse annenin süt vermemesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
 
Uzmanlar belirtilen enfeksiyonlar dışındaki enfeksiyonel hastalıklar veya ilaç kullanmasının emzirmeye engel olmadığını dile getiren uzmanlar, bebeğin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayan anne sütünün ileri ki dönemlerde oluşabilecek tehlike taşıyan hastalık risklerini de azalttığının altını çiziyor.
 
Anne sütüyle beslenen bebeklerde ileriki yaşlarda solunum yolu enfeksiyonu, ishal, egzama, astım, obezite, hipertansiyon, kalp hastalıkları, diyabet gibi hastalıkların gelişme riski çok daha düşük olduğunu belirten uzmanlar, bu bebeklerdeki zihinsel gelişiminde hızlı olduğunu kaydediyor.
Kaynak: www.medya24.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title