Eğer bebeğiniz hareketli bir bebekse bunu sorun etmek yerine onun keşfetme serüvenine yardımcı olmaya çalışın. Unutmayın ki, siz onun bu serüvenindeki en yakın arkadaşısınız. Bırakın bebeğiniz özgürce hareket etsin. Hareketli de olsa, onun her ihtiyacını karşılayabilmek için mutlaka bir çözüm var! İşte hareketli bebekleri olan annelere birkaç tavsiye…
İlk adımlarını attığında…
Bebeğinizin merak duygusuyla tanışması, ilk adımlarını atmasıyla birlikte ortaya çıkar. Yürümek en önemli özgürlüktür ve özgürce dolaşma hakkını elde eden çocuğunuz artık ulaşabildiği her noktayı keşfetmek için büyük bir meraka sahiptir. Çekmeceler karıştırılır, eşyalar yerlere dökülür, tencerelerle oynanır. Anne olarak bebeğinizin bu keşfine engel olmak yerine onu sürekli cesaretlendirin.
Gece uyumadığında…
Bebeğinizin keşfedecek çok şeyi, harcayacak çok enerjisi var. Ona bazen koca bir gün yetmeyebilir. Aynı heyecanı ve yaramazlığı uykusuna da taşıyabilir. Bebeğiniz daha fazla hareket etmeye başlayınca geceleri rahat olmayan veya alışık olmadığı bir uyku pozisyonuna geçtiği için uyanabilir. Bu gibi durumlarda;
• Bebeğinizi uzaktan gözlemleyin ve güvende olduğundan emin olun.
• Her ayağa kalktığında onu yatırmayın. Eğer böyle yaparsanız, bunu kısa bir sürede oyuna dönüştüreceğini göreceksiniz.
• Ona kendiliğinden uyuması için fırsat tanıyın.
Bezini değiştirirken…
Bebeği emeklemeye başladıktan sonra bez değiştirme anları anneler için ‘biraz’ zorlaşır. Bebeğinizin bezini değiştirmek istediğinizde bir dirençle karşılaşmanız, emekleyerek kaçmaya çalışması çok normal… Çünkü onu rahat yatağında keyifle otururken ya da oyun saatinde mutlu gülücükler atarken bir anda yerinden kaldırıp, bezini değiştirme çabası içine giriyorsunuz. Hangi bebek böyle bir manzaradan keyif alır ki?
Emekleme çağına gelen, artık anne babasının bıraktığı yerde durmayan, kendi çabasıyla dönerek, yuvarlanarak pozisyonunu değiştirebilen bebekler için kolayca giydirilip çıkartılabilen külot bezlerden kullanabilirsiniz.
Kaynak: Hürriyet
-
1 Bebeğinizin göz sağlığını koruyun
-
2 Banyo sıklığı ne olmalı?
-
3 Bebeğinizi yatar pozisyonda beslemeyin
-
4 Göbek fıtığı ne zaman tedavi edilmeli?
-
5 Bebeğiniz göbek üstü zaman geçiriyor mu?
-
6 Beslemek için uyandırmak gerekli mi?
-
7 Doğumun belirtilerini bilin
-
8 Su vermeyin!
-
9 Kilo kaybı normal mi?
-
10 Bebekler ne zaman gülümser?