Yeni doğan bebekler, konuşulanları anlayabiliyor!

Yeni doğan bebeklerin, doğduklarından itibaren ilk birkaç ay içerisinde etraflarında konuşulanları anlayabildiği tespit edildi.
 
Royal Society Open Science dergisinde yayınlanan araştırmada; Güney Kore’de doğmuş, Hollanda’da büyümüş, Asya kültürünü hiç bilmeyen yetişkinler ve Hollanda’da doğmuş yetişkinler olmak üzere iki farklı grup üzerinde yapılan araştırmaların ayrıntılarına yer verildi. Buna göre Güney Kore doğumlu bireylerin, yeni öğrendikleri Güney Kore dilindeki telaffuzlarının, Hollanda doğumlu bireylere göre çok daha iyi olduğu görüldü.
Araştırmacılardan Mirjam Broersma, Güney Kore doğumlu katılımcılardan, Güney Kore’den 6 aylıkken ayrılanlar ile 17 aylıkken ayrılanlar arasında dile olan yatkınlıkları açısından belirgin bir fark görülmediğini ifade etti. Broersma bundan hareketle bebeklerin doğdukları ilk aylarda bile çevrelerinde kullanılan dil hakkında bir şeyler öğrenebildiklerini gösterdiğinin altını çizdi.
Çalışmanın sonucuna göre; kişi doğduğu coğrafyaya ait dili hiç kullanmasa da, ileriki yaşlarında bu dili öğrenmek istediğinde, o coğrafyada hiç bulunmamış birine göre çok daha avantajlı olabiliyor. Çünkü bebekler yaşamlarının ilk evrelerinden itibaren konuşulanları anlıyor ve zihinlerinin bir yerlerinde depoluyor.
Kaynak: www.yenisafak.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title