Bebeğinizi sık sık hıçkırık mı tutuyor?

Özellikle yeni anne olanlar, bebekleri hıçkırmaya başladığı zaman ne yapacağını bilemez. Peki bebekleri neden hıçkırık tutar? Hıçkırık tedavisi nasıl yapılır?
 
Bebeklerin hıçkırmaya başlaması tüm annelerini tedirgin eden bir durumdur. Her ne kadar hıçkırık, kötü gibi görünse de aslında bebeklerin sağlığı açısında olumlu bir vücut tepkimesidir. Uzmanlar, bebeklerin hıçkırmasının sindirim sistemine ait organların fonksiyonlarını düzgün yerine getirdiğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor.
HIÇKIRIK EN ÇOK YEMEKTEN SONRA TUTAR
Uzmanlar, bebeklerde hıçkırık olayının en sık sindirim sonrası görüldüğünü belirterek bunun en önemli nedenin de bebeğin midesi dolduktan sonra diyaframda bulunan sinirlerin uyarılması olduğunu söyledi.
NASIL DURDURULUR?
Anneler, bebeklerinde hıçkırık başladığı zaman bu olayı nasıl durduracağını çoğu zaman bilemiyor. Eğer bebeğinizde hıçkırık başladıysa ve uzun sürüyorsa o zaman bebeği emzirmeyi deneyebilirsiniz. Emzirme sonrası bebekte hıçkırık hâlâ devam ediyorsa o zaman bebeğin sırtını belli bir süre dik tutarak kucağınızda sallamanız da yararlı olabilir. Bunları yapmanıza rağmen hıçkırık geçmediyse bu sefer bebeğinize küçük bir kaşıkla su verebilirsiniz.
Kaynak: Posta
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title