Bebeğiniz doğmadan önce yapmanız gereken 10 şey…

İlk hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, 9 ay bir asır gibi geliyordu, değil mi? Oysa günler hızlı bir şekilde aktı gitti ve artık bebeğinizi kucağınıza almanıza çok az zaman kaldı. Bebeğiniz doğmadan yapmanız gereken bazı şeyler var. İşte bebeğiniz dünyaya ‘merhaba’ demeden mutlaka yapmanız gereken şeylerin listesi.
 
1-) Araba Koltuğu Alın
 
Bebeğinize uygun bir ana kucağı /araba koltuğu alıp arabanıza doğru bir şekilde bağlamayı mutlaka öğrenin. Unutmayın, trafikte en küçük kaza bile korumasız bebeklerin hayatını riske atar. Çocuğunuz için yapabileceğiniz en büyük yatırım onu olası kazalardan ve tehlikelerden korumaktır.
 
2-) İyi Bir Çocuk Doktoru Bulun
 
Doğuma kadar en sık ziyaretleri kadın doğum uzmanlarına yapar, iyi bir pediyatrist bulma işini doğumdan sonraya erteleriz genelde. Oysa doğumdan sonra doğru doktoru bulmak bazen çok zor olabilir. En iyisi arkadaşlarınızla, çevrenizle konuşup, detaylı araştırmayı yapıp bebeğiniz doğmadan sizin için uygun bir çocuk doktoru bulmaktır. Doktorunuzla doğumdan önce tanışabilir, onu doğum zamanı bebeği kontrol etmesi için hastaneye çağırabilirsiniz.
 
3-) Doğum Sınıfına Kaydolun
 
Artık birçok hastane ve özel kurum doğum öncesi kursları açıyor. Doğuma hazırlık kursları ve seminerleri düzenleniyor. Yaşadığınız yerde gerçekleşen bu tarz etkinlikleri mutlaka takip edin. Doğum egzersizleri, doğum süreci, bebeğin gelişi vb. konularda inanılmaz fayda göreceğinizi unutmayın. Kendinizi psikolojik olarak doğuma hazırlamak için daha iyi bir fırsat yoktur.
 
4-) Su Geçirmez Alez Alın
 
Suyunuzun uyurken gelebileceği ve her yeri kirleteceğiniz konusu kafanıza mı takılıyor? Su geçirmez bir alez alarak sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik gece terlemeleri (selam doğum sonrası hormonları!), bebek idrarı ve göğüslerden taşan sütler için de geleceğe yatırım yapmış olursunuz!
 
5-) Bebek Kıyafetlerini Yıkayıp Hazır Tutun
 
Doğuma yaklaşırken, bebeğiniz için aldığınız bir sürü kıyafetle dolabını doldurdunuz. En iyisi hepsini yıkayıp, ütüleyip öyle kaldırmak. Böylece kıyafetler istediğiniz an elinizin altında olur ve doğum arası telaşıyla tekrar onlarla uğraşmak zorunda kalmazsınız.
6-) Bir Bebek Kitabı Alıp ‘Doğum Öncesi’ Kısmını Doldurun
 
Bebeğiniz için bir anı kitabı yapmayı planlıyorsanız, doğumdan önce başlamanız en güzelidir. Anne-baba ile ilgili kısımlar, ultrason görüntüleri gibi bölümleri hamilelikte de doldurabilirsiniz. Doğumdan sonra ne yazık ki bir süre buna vakit ayıramayacaksınız. Şimdiden başlamakta fayda var.
 
7-) Hastaneye Önceden Kayıt Yaptırın
 
Doğuma gittiğinizde, hastanede tonla evrak doldurmak zorunda kalacaksınız. O özel ve telaşlı anda bütün bu bürokratik ıvır zıvırla uğraşmak istemiyorsanız hastanenizle görüşüp gerekli evrakları doğum öncesi doldurabilirsiniz.
 
😎 Dondurucuya Yemek Atın
 
Şu anda komik bir fikir gibi gelebilir. Ama birkaç ay sonra gözlerinizi zor açık tutarken kendinize teşekkür edeceksiniz. Şimdiden dondurucuya kolayca hazırlayabileceğiniz yemekler atın. Böylece bir dakikası bile kıymetli olacak anlarınızı yemek yapmaya harcamayın.
 
9-) Bozuk Paraları Bir Kenara Atmaya Başlayın
 
Kenara para atmak, tasarruf etmek gibi kavramlar bugüne dek size çok yabancı gelmiş olabilir. Ama artık başlamanın tam zamanı. Şimdiden başlayacağınız ufak birikimler ilerde çocuğunuza iyi bir kreş, istediği bisiklet, dilediği üniversite olarak geri dönecektir. Bankanızla görüşüp bebeğiniz için ne gibi yatırımlar yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
 
10-) Balayına Çıkın!
 
Evet evet, yanlış okumadınız! Bebeğiniz doğduktan sonra uzunca bir süre kafanızı dinleyebileceğiniz, ayaklarınızı rahatça uzatıp şekerleme yapacağınız anlarınız olmayacak. Doğum sonrasının hareketli hayatına hazırlanmak için güzel bir tatil planı yapıp, sessiz ve aylak anların tadını çıkarın. Bol bol hamilelik fotoğrafı çekmeyi unutmayın!
 
Kaynak: mynet.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title