Bebekle babayı baş başa bırakmanın yolları…

 

Bebekleriyle vakit geçirmek babaların da hakkı. Onların birlikte oyun oynaması anneye de biraz nefes aldırabilir. Denemekte fayda var 🙂

  • Bakışma yarışması yapın Cesaret erkek işidir, değil mi? Küçük bebeğinizin kolayca kandırılabileceğini varsayın ve ilk kimin göz kırpacağını göreceğiniz bir oyunla onunla vakit geçirin. Bebekler yüzleri seyretmeyi sever ve muhtemelen o sıkılmadan önce siz, o müthiş gamzesinin nerede olduğunu ya da kulaklarının annenize mi eşinize mi benzediğini merak ederek bakışlarınızı düşüreceksiniz.
  • Kanguru kullanın Bebeğinizi kanguruya koyun. Böylelikle onunla evin içinde dolaşıp sıkılmasını engelleyebilirsiniz. O kangurudayken siz de basit ev işlerinizi (eşinize yardım için yemek masası hazırlamak, bahçedeki yaprakları toplamak vb.) halledebilirsiniz.
  • Birlikte banyo yapın Bebeğinizle birlikte banyo yapın. Bebeğin babasının göğsüne sarılması her şeyi değiştirecektir. Hem baba hem de baba huzur bu yolla huzur bulacaktır.
  • Bebeğinize bir şeyler okuyun Bebeğinize bir şeyler okumak için asla erken değildir. Bu bebeğinizin gelecekteki okuma yeteneğini etkileyen önemli bir faktördür. Çocuklar dillerini sık sık duyduklarında sesleri daha iyi tanırlar ve okuma için de hazırlıklı olurlar.
  • Bezini değiştirin Bebeğinizin bezini değiştirin. Değiştirme sırasında bebeğe dokunun ve onunla konuşun.
  • Bebeğinizin yanında olun Kimse bebeğinin hastalanmasını istemez ama küçük bir çocuğa size ne kadar ihtiyacı olduğunu kanıtlamak için hastalıktan daha iyi bir şey yoktur. Gerek ateşlendiğinde gerekse ufak bir soğuk algılında bebeğinizin hep yanında olun.
  • Küçük bir oyun Çocuğun boynu kafasının ağırlığını taşımaya başladığında, gövdesini elinizle kavrayın ve dikkatlice onunla oynayın. Bebek bunu çok sevecektir.
  • Fotoğraflar çekin Hiçbir şey bir nesneyi bebeğiniz kadar kusursuz yapamaz. Suratınızı değiştirerek onu güldürün ve fotoğraflarını çekin. Hem siz hem de bebeğiniz çok eğlenecektir.

    Kaynak: www.hurriyetaile.com

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title