İşte hamilelikte en çok aşerilenler…

 Hiç kimsenin canının istemediği, aklına gelmediği o yiyecek bir türlü gözünüzün önünden gitmez. Her yerde görür, kokusunu duyarsınız. Ee… kolay değil hamilesiniz 🙂
Buz
Kulağa oldukça tuhaf geliyor ancak hamile kadınlar buz yemeyi çok seviyorlar. Özellikle kansızlık olan kadınlarda buz yeme isteği daha çok görülüyor.
Çikolata
Çikolata hamile kadınların doyamadığı yiyecekler arasında. Bunun sebebi çikolatanın mutluluk vermesi olabilir.
Baharatlı yiyecekler
Baharatlı yiyecekler, terleterek harareti alıyor. Hamile kadınların baharatlı yiyecekler aşermesi buna bağlı olabilir.
Turşu
Turşu aşermenin sebebinin sodyum eksikliği olduğu düşünülüyor ancak bunu kanıtlayan hiç bir şey yok. Öyle ya da böyle turşu da kadınların hamileyken en çok yediği şeyler arasında.
Patates cipsi
Patates cipsi de turşu gibi tuzlu bir yiyecek. Yine sodyum eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi sadece canınız tuzlu ve çıtır çıtır bir şey istediği için de aşeriyor olabilirsiniz. Fazla kalorili ve yağlı olduğu için aşerme durumunda başka tuzlu alternatifler deneyin.
Meyve
Meyveler ferahlatıcı etkisinden dolayı hamilelerin sıkça aşerdiği yiyecekler arasında. Aynı zamanda bebek ve anne için oldukça sağlıklı.
Limon
Birçok hamile kadının limon yediğine ya da suyunu içtiğine şahit olmuşsunuzdur. Hamilelikte tat alıcılarınız değiştiği için tat alıcılarınızı çok ekşi ya da çok baharatlı yiyeceklerle uyarma isteği doğuyor.
Dondurma
Tatlı ve serinletici oluşundan dolayı hamilelikte birçok kadın dondurma aşeriyor. Dondurmanızın daha sağlıklı olması için az yağlı yoğurtlu dondurmaları tercih edin ve meyveyle yiyin.
Asitli içecekler
Özellikle sabah bulantılarınız olduğunda asitli içecekler midenizi rahatlıyor. Ancak kafeinli ve şekerli olanlardan uzak durmanız gerekiyor.
Kahve
Doktorlar hamilelikte kullanılmamasını önerse de kahve birçok kadının aşerdiği bir içecek. Kahve baş ağrısına ve depresyona iyi geldiği geldiği için çokça tercih ediliyor.
www.milliyet.com.tr
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title