Beslenmedeki yetersizliklerden dolayı ortaya çıkan vitamin eksikliğinin, özellikle bebekler ve çocuklar için tehlikeli sonuçlara neden olabileceği belirtildi.
Bebekler için en iyi kaynak: Anne sütü
A vitamini, omurilik oluşumunda görev almaktadır. Yetersizliği sonucunda, bebeklik çağında omurilik ile ilgili sorunlar oluşabilir. A vitamininin en iyi kaynakları, karaciğer, balık ve süttür. Bebeklik döneminde ise en iyi A vitamini kaynağı anne sütüdür. Tiamin, B kompleks vitaminleri arasında yer alan ve B1 vitamini olarak bilinen vitamindir. Enerji metabolizması açısından sahip olduğu önemli işlevler göz önüne alınırsa, sinir sistemi açısından da çok önemli olduğu görülebilir. Yetersizliğinde, doğumsal büyüme geriliği ve sakatlıklar meydana gelebilir. Tiaminin en iyi kaynakları, tam tahıl ürünleridir. Bebekler içinse, anne sütü en iyi kaynaktır.
B12 eksikliği sakatlığa yol açabiliyor
Riboflavin de B kompleks vitaminlerinden olup, omurilik oluşumunda ve sinir hücrelerini koruyan yağlı yapının -miyelin- oluşumu için gereklidir ve en iyi doğal riboflavin kaynakları, süt ve süt ürünleridir. B6 vitamini, beyinde sinir iletimini sağlayan maddelerin sentezinde rol alan bir vitamindir ve yetersizliğinde bu maddelerde eksiklikler oluşabilir. B12 vitamini eksikliğinde ise, omurilikte ağır sakatlıklar oluşabilir. Bu vitaminin kaynakları, hayvansal besinlerdir ve hiçbir bitkisel besin B12 vitamini içermemektedir” dedi.
Kaynak: Sabah
-
1 Sezaryen doğum sonrası neler olur?
-
2 Bebeğinizin göz sağlığını koruyun
-
3 Banyo sıklığı ne olmalı?
-
4 Bebeğinizi yatar pozisyonda beslemeyin
-
5 Göbek fıtığı ne zaman tedavi edilmeli?
-
6 Bebeğiniz göbek üstü zaman geçiriyor mu?
-
7 Beslemek için uyandırmak gerekli mi?
-
8 Doğumun belirtilerini bilin
-
9 Su vermeyin!
-
10 Kilo kaybı normal mi?