Doğumdan sonra işe dönmek zor mu geliyor?

Bebeğinizin doğumundan sonra günler, nasıl olduğunu anlamadan, hızla geçti… Doğum izni sona erdi ve artık işe dönmeniz gerekiyor. Bir yanda minicik bebeğinizi bırakıp işe gitmenin üzüntüsü, diğer yanda uzun bir ayrılıktan sonra iş yaşamına uyum sağlamada yaşanacak sorunlar var

İşe dönen annelere birkaç öneri:

1- İşe başlamadan önce bebeğinizi ona bakacak olan kişi ile kısa süreli olarak yalnız bırakmaya başlayın. Bebeğinizi bakıcı ile önceleri birkaç saat bırakırken, sonra bu süreyi yavaş yavaş uzatın. Bu türden ayrılışlar anne ve bebeği annenin işe dönüşü ile yaşanacak olan ayrılığa hazırlar. Böylece bebeğiniz kendisine bakacak olan kişiye sağlıklı bir şekilde alışmaya başlar.

2- İş yerindeki arkadaşlarla iletişimin korunması, işte olup bitenler hakkında bilgi sahibi olunması, hatta zaman zaman doğum iznindeyken de iş yerine uğranması annenin iş yerine yabancılaşmasını engellediği gibi işe dönüşünü kolaylaştırır.

3- İşe tekrar başlama tarihinizi hafta arası bir güne ayarlayın. Böylece ilk çalışma haftanızın kısa olması hem sizin hem de bebeğin işini kolaylaştıracaktır. Hatta ilk birkaç hafta yarı zamanlı çalışmanız veya çıkış saatinizin erken olması alışma dönemini daha rahat atlatmanızı sağlayacaktır.

4- İşe başladıktan sonra da bebeğinizi emzirmeyi bırakmayın. İş yerinde de sütünüzü pompayla
çekmek, bebeğinizle ayrı olsanız bile bağlantı içinde olduğunuzu hissettir.

5- İşe başlamadan önce iş sorumluluklarınız ve çalışma takviminiz konusunda patronunuzla görüşmeniz yararlı olabilir. Ayrıca, çalışan başka kadınların öykülerini dinlemek de size yardımcı olacaktır. Konuştuğunuz kişiler içinden tek, mükemmel bir model bulmaya çalışmak yerine, kendinize uygun birçok fikir ve öneriyi değerlendirmeye çalışın.

6- Günün sonunda bebeğinize kavuşmadan kendinize biraz zaman ayırmaya, çalışın. Bir an önce bebeğinize kavuşmak istiyor olabilirsiniz, ancak aynı zamanda da aç ve yorgun olacaksınız. Akşam yemeklerini hızlı ve çabuk şekilde halletmenizi sağlayacak yöntemlere odaklanın.

7- Bebekle ilgilenme ve yemek hazırlama işlerini eşiniz ile dönüşümlü olarak yapmaya çalışın.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: mynet.com

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title