Bebeklerin gözlerinde en çok bu sorunlar görülüyor

Göz problemleri genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıksa da, yeni doğan bebeklerde de kimi zaman göz sağlığı sorunları görülebiliyor. Yeni doğanların gözlerinde en sık rastlanan 6 önemli soruna karşı dikkatli olmak gerekiyor.
 
Genellikle göz ile ilgili problemlerin yaş ilerledikçe ortaya çıktığı düşünülse de, yeni doğan bebeklerde de kimi zaman problemler görülebiliyor. Yeni doğanlarda özellikle 6 problemle daha sık karşılaşılıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Rıza Cenk Çelebi göz problemlerine karşı uyarılarda bulundu.
 
Gözyaşı kanalları tıkanıklığı
 
Bebeklerin gözlerinde gözyaşı kanalları tıklanık olabiliyor. Bu durumda göz enfeksiyonları ortaya çıkabilir ve temizlenmesi için doktor yardımı gereklidir. Çoğu gözyaşı kanalı bebeğin ilk yılı içinde kendiliğinden açılıyor. Eğer doğal olarak açılmazsa göz doktorunun ameliyatla müdahalesini gerektirebiliyor.
 
Üst göz kapağı düşüklüğü
 
Genellikle yaşlı erişkinlerde görülen bu sorun, göz kapağı kaslarının doğru gelişmemesi durumunda görülebiliyor. Bu sorun tedavi edilmezse göz tembelliğine neden olabiliyor.
 
Prematüre retinopatisi
 
Prematüre yeni doğanlarda görülen bu problem, büyümek için daha fazla zamana ihtiyaç duyan ve retinaya kan taşıyan damarlar, doğumdan sonra gelişme göstermeme eğiliminde olabiliyorlar.
Göz enfeksiyonları
 
Yeni doğan bebekler; kornea, lens, retina ve göz kapakları sorunları ile bir gözün diğerinden daha küçük olması gibi gözün herhangi bir bölümünü etkileyebilecek göz kusurlarıyla doğabiliyorlar.
 
Göz tansiyonu
 
Her ne kadar yetişkin hastalığı olarak bilinse de göz tansiyonuna yeni doğanlarda da karşılaşılabiliyor. Bebeklerde bu duruma erken müdahale edilmezse aşırı derecede ilerleme yaşanabiliyor.
 
Çocukluk kataraktı
 
Yine ileri yaşlarda görülen bu problem zaman zaman bebeklerde de ortaya çıkabiliyor. Çocuklarda katarakt teşhisi geç konursa, o gözde kalıcı tembellik gözleniyor.
Kaynak: www.cnnturk.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title