Hamilelikte kanama neden olur ?

Hamilelik sırasında tecrübe edilen kanama özellikle ilk trimesterde sıkça görülür ve genellikle kişi endişeye sebep olacak bir hasar bırakmamaktadır. Ancak kanama bazen ciddi bir şeyin işareti olabileceğinden olası nedenleri bilmek gerekmektedir. Hamilelikte görülen kanamaların nedenleri ve tedavi yöntemleri neler?
 
İlk trimesterde kanama
 
Kadınların yaklaşık % 20’sinin hamileliklerinin ilk 12 haftasında kanamaları olmaktadır . İlk trimester kanamalarına neden olarak birtakım semptomlar sayılabilir.
 
İmplantasyon kanaması: Döllenmiş yumurta implantının uterusun iç kısmında kendisini tasarladıktan sonra ilk 6 il4 12 gün içinde normal lekelenme ile karşılaşabilirsiniz. Bazı kadınlar hamile olduklarını fark edememektedirler. Genellikle tecrübe ettikleri kanama çok hafiftir ve çok kısa bir sürede kendiliğinden kesilir.
 
İkinci ve üçüncü trimesterlarda kanama
 
Geç gebelikte görülen anormal kanama anne veya bebekle alakalı büyük bir soruna dair ipucu verebileceğinden dolayı ciddiye alınmalıdır. İkinci veya üçüncü üç aylık döneminizde herhangi bir kanama olursa mümkün olan en kısa sürede doktorunuzu bilgilendirmeniz tavsiye edilir.
 
Gebelikte anormal kanama varsa ne yapmalı?
 
Herhangi bir trimesterde vajinal kanama sorun olabileceğinden ilk önce doktorunuzu arayın. Bunun dışında, ne kadar kan aktığını takip edebilmek adına bir ped takın ve kan rengini (örneğin pembe, kahverengi veya kırmızı; pürüzsüz veya pıhtı dolu) bir yere not edin. Vajinadan geçen dokuları test etmek için doktorunuza edin. Kanama devam ettiği süre boyunca tampon kullanmayın ya da cinsel ilişkiye girmeyin.
 
Aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız acil servise gidin ya da 112’yi arayın. Bu sorun düşük veya başka ciddi bir sorun görülebileceğine dair bir işaret olabilir.
 
Karında şiddetli ağrı veya yoğun kramplar
Şiddetli kanama
Vajinadan doku içeren boşalma
Baş dönmesi veya bayılma
100.4 veya daha fazla Fahrenhayt ve / veya titreme ateşi
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title