Anne-bebek jimnastiğiyle forma girin

Bebeğim var, spor yapacak vaktim yok” bahanelerini artık bir kenara bırakın. Bir kere, kendinize her zaman olduğundan daha iyi bakmanız şart. Öyle doğumdan sonra yağ yakıcı içeceklere, mucize diyetlere de hiç gerek yok. Rus annelerin sırrına göz atın!
 
Doğum kilolarınızı, olayı bebeğinizle oyuna çevirip verebilirsiniz. Yeni nesil annelerin trendi, birkaç haftalık bebeklerini kaptıkları gibi spor matlarının üzerine çıkmak! Bu spor iki kişilik. Yaparken bebeğiniz gülücükler saçacak, siz fit kalacaksınız. Bu kadar emin konuşuyorum çünkü sırf bunları yaparak sosyal medyada fenomen olan kadınlar var, üstelik genç kızlara taş çıkaracak kadar da fitler. Bu yöntemle anneler, çocuklarını spora alıştırıyor ve onlarla kaliteli vakit geçiriyor. Siz de doğumdan sonra hareketsiz kalan kaslarınızı bebeğinizin kahkahaları eşliğinde yeniden çalıştırın… “
 
Gelin olayın özüne daha yakından bakalım. Anne bebek jimnastiği ne işe yarar? Öncelikle bebek annesini daha yakından tanır, onun kokusunu daha çok hissetmeye başlar ve size olan ruhsal bağı artar. Çocuğunuzun fit olması o kadar mühim değil ama beyin ve iskelet yapısının gelişimi açısından oldukça önemli. Araştırmalara göre fit çocuklar, daha akıllı ve pratik zekâya sahip olmakla kalmıyor, iyi bir hafızası oluyor ve rakiplerine karşı 1-0 önde başlıyor.
 
Diğer yandan sağlıklı bir duruşa sahip oluyorlar, yaşıtlarına göre kasları ve el becerileri daha erken gelişmeye başlıyor. Hatta bu bebeklerin daha erken yaşlarda yürümeye başladığı bile söyleniyor. Ayrıca anneyle egzersiz yapan bebeklerin sosyal çevrelerinde daha özgüvenli ve girişken olduklarını iddia eden uzmanlar da var. Dahası yaş ilerledikçe görünen kambur durma gibi duruş bozuklukları riski bu jimnastiklerle aza iniyor. Eklemler güçlenince omurga şekil bozuklukları daha az ortaya çıkıyor.
 
1- Bebeğinizi sırt üstü yere yatırıp klasik şınav pozisyonuna geçin. Bunu yapamıyorsanız dizlerinizi yere koyarak hareketi daha kolay hale getirebilirsiniz.
 
2-Yere sırt üstü uzanıp bebeğinizi karnınıza oturtun. Topuklarınızı yere bastırıp kalçanızı havaya kaldırın. 5 saniye bekledikten sonra kalçanızı yere indirin. Bu hareket bacak altlarınızı ve kalçanızı sıkılaştırır.
 
3-Yere sırtüstü uzanın ve dizlerinizi bükerek bacaklarınızı yerden paralel olarak kaldırın. Bebeğinizi yüz üstü olarak kaval kemiklerinize yatırıp ellerinden tutun. Hafifçe dizilerinizi göğüslerinize çekin ve yeniden baldırlarınız yere paralel bir hal alana kadar itin. Alt karın kaslarınızı çalıştıracak.
 
4- Sırt üstü yere uzanın, dizlerinizi bükün. Bebeğinizi ellerinizle yukarı kaldırın. 5 saniye yukarıda tuttuktan sonra yavaşça göğsünüze doğru indirin. Bu hareket kollarınızın sıkılaşması için faydalı.
 
5- Bebeğinizi kucağınıza alın ve sırtını göğsünüze yaslayın. Dizlerinizi bükerek sırtınızı duvara yaslayın. Sırtınızı ve kalçanızı duvardan ayırmadan basenleriniz yere paralel olana dek çömelin ve doğrulun.
Kaynak: Habertürk / Sema Ereren
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title