Bebeğinizin ihtiyacı olan biberon ve emziği seçtiniz mi?

Emzikler; ebeveynler için kurtarıcı, bebekler için ise meme emme hissini yaşattığı için güven verici bir üründür. Biberonlar ise emzik başıyla bebek beslenmesinde kullanılmaktadır. Peki, siz bebeğinizin ihtiyacı olan biberon ve emziği seçtiniz mi?
 
Sütün gelmemesi ya da diğer emzirememe sorunları yeni doğum yapmış anneyi emzik kullanımına teşvik edebilir. Emzik kullanımı, ağız yapısının bozulabileceği düşüncesiyle her ebeveynin sıcak bakmadığı bir durumdur. Bir diğer sorun ise bebeğinizin bir süre emzik kullanımına alışarak anne sütünü bırakma ihtimalidir.
 
Biberonlar emzikli uçlarıyla bebeğin daha rahat beslenmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı biberon seçimi büyük önem taşımaktadır ve anne sütüyle beslenen bebeklerde kullanılması önerilmemektedir.
 
Biberon ve emzik bebeğinizin yaşına göre seçilmelidir. Seçim yaparken biberonun yapıldığı madde, anti-kolik özellikte olması, boy ve şekli; emzik seçerken ise emziğin delik sayısı, şekli ve yapıldığı madde dikkat edilmesi gereken noktalardır.
 
Mecbur kalmadıkça kullanmayın
 
Biberon ya da emzik kullanımı gerektiren bir durum yoksa ilk kullanım için mecbur kalmayı beklemek uygun olabilir. Bebek öncelikle annesinin memesinden emmeyi öğrenmelidir, bazı bebekler bu dönemde biberon ve emzik almayı reddedebilmektedir.
 
Kauçuk uçlu emziklere dikkat
 
Emzik uçları silikon ya da kauçuk maddeden yapılmış olabilir. Kauçuk her ne kadar doğal bir malzeme olsa da bazı bebekler için alerjik reaksiyon ortaya çıkabiliyor. Kauçuğun sterilize edilebilmesi oldukça zordur ve kolaylıkla bozulabilmektedir. Silikondan yapılmış emzikler ise tat ve koku barındırmaz bundan dolayı bebekler tarafından daha çok sevilir. Sterilize edilmesi kolaydır. Uzun ömürlüdür ve bebeğinizin diş çıkardığı dönemde, diş darbelerine karşı oldukça dayanıklıdır.
 
Biberonlar; cam, plastik ve silikon olmak üzere 3 çeşitten oluşmaktadır.
 
•Cam biberonların sterilize edilmesi kolaydır, içine konulan suyu iyi korurlar. Ne kadar sağlıklı olursa olsun çatlama ve kırılma riski olduğundan bebekler bu tarz biberonlarla yalnız bırakılmamalıdır.
•Plastik biberonlar hafif ve kolay kırılmaz yapıdadır. Eğer seçiminiz plastik biberonlardan yana olacaksa BPA maddesi içermediğinden emin olmanız önemlidir.
•Silikon biberonlarda BPA maddesi bulunmaz ve iç yüzeyi esnektir. Bebekler tarafından kolay kavranıldıkları için sık tercih edilen bir çeşittir.
 
Biberonun ve emziğin şekli önemli
 
Emzik tabanı, bebeğin emziği yutmasını engelleyeceğinden büyük önem taşımaktadır. Tabanda bulunan plastik kısım burun deliklerini kapatmayacak şekilde ve hava alımına izin verecek düzeyde olmalıdır. Emzik ucu delik sayısına da dikkat edilmelidir. Deliksiz emziklerde bebeğin tükürüğü ağız kenarından akarak cildi tahriş edebilir.
 
Biberon seçiminde,biberonun ağzı yuvarlak olmalıdır. Temizlenmeyi ve mama koymayı engelleyecek köşeleri olan biberonların seçilmemesine dikkat edilmelidir.
Kaynak: Milliyet
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title