Hamile kalmaya karar verdikten sonra bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz…
Hamilelik bazen heyecanlı bir bekleyiş sürecinden sonra gerçekleşen bir yolculuktur… Eğer siz de hamile kalmaya karar verdiyseniz ve bunu planlı ve hızlı bir şekilde denemek istiyorsanız, ipuçlarımızı gözden geçirin:
Tiroit bezinin iyi çalıştığından emin olun
Tiroit rahatsızlığı özellikle 20’li ve 30’lu yaşlardaki kadınlarda oldukça yaygındır. Tiroit bezi rahatsızlığı hamileliği olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple eğer tiroit bezi rahatsızlığınız varsa, sağlıklı bir şekilde hamile kalabilmek için tiroit hormonlarınızı kontrol altında tutmak ya da tedavi olmanız gerekmektedir.
Zengin ve dengeli beslenin
Sağlıklı bir hamilelik için dengeli beslenmek zorundasınız. Yalnız bu sadece sizin için geçerli değil, partnerinizin de beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Besin değeri açısından zengin gıdalarla ve dengeli beslenmek bu süreci hızlandıracaktır. İyi ve dengeli beslenmenin önemini hafife almayın.
Yumurtlama döneminizi hesaplayın
Yalnızca yumurtlama gününüzde ilişkiye girerseniz hamile kalabilirsiniz. Bunun için aylık döngülerinizi takip edebilir, yumurtlama dönemlerinizi takip edebilirsiniz. Bunun için adet dönemlerinizi kaydedeceğiniz mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. Aynı şekilde yumurtlama testi olarak bilinen ve gebelik testine benzeyen araçlar da size hamile kalmak için en uygun günün hangisi olduğuna dair fikir verecektir.
Alternatif seks günleri
Her güne alternatif olarak belirlediğiniz dönemlerde seks yapmak hem performansınızı hem de hamile kalma şansınızı arttıracaktır.
Seks için misyoner pozisyonu kullanın
Hamile kalmak isteyenler için genellikle misyoner pozisyon önerilir. Yani hızlı hamile kalmak istiyorsanız daha çok bu pozisyonu tercih etmelisiniz.
Kaynak: Habertürk
-
1 Ten tene temas neden önemli?
-
2 Hıçkırığa ne iyi gelir?
-
3 Ultrason terimleri ne anlama geliyor?
-
4 Uyku pozisyonuna dikkat edin!
-
5 İzlem aralıkları nasıl olmalı?
-
6 Kaşık tırnak (koilonişi) nedir?
-
7 Yeni kardeşe hazırlık
-
8 Bıngıldak neden önemli?
-
9 Bebeklerin idrarı nasıl olmalı?
-
10 Cilt soyulması nasıl önlenir?