4. ay ve üstü bebeklerde ek besin takviyesine başlanabiliyor. Bebeğinize besleyici bir tarif hazırlamak istiyorsanız ve 4. aydan sonra ek besinlere başlama kararı aldıysanız, havuç püresi tarifi tam size göre. Bebeğinizin sağlıklı beslenmesine katkı sağlayacak havucu nasıl yedirmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, havuç püresi tarifine göz atabilirsiniz.
Marketlerde hazır satılan ek gıdalar yerine bebeğinizin doğal ve sağlıklı yollardan beslenmesini sağlayabilirsiniz. 4. aydan sonra ek besin takviyesine ihtiyacı olan bebeğinize havuç püresi yedirebilirsiniz. Ancak her ihtimale karşı bir uzmana danışarak da görüş almanızda fayda var.
Havuç bebekler için neden faydalıdır?
Havuç kolayca sindirilebilme özelliğine sahip olduğu için bebeklerin ilk besin takviyeleri arasında yer almaktadır. Havucun içerisinde A vitaminin yüksek olmasının yanı sıra zengin bir C vitamini kaynağıdır. Bu nedenlerden dolayı bebeğinizin ilk besin takviyesine havuç yedirerek başlayabilirsiniz.
Bebeğinize yedireceğiniz havuç kavurması tarifinin besin değerlerini aşağıdaki bilgilerden inceleyebilirsiniz.
Bir küçük kase havuç püresinde:
Vitamin olarak:
13286 IU A vitamini, 1,8 mg C vitamini, 4 mg Niasin, 11 mcg folik asit, 2 mg B5 vitamini, 2 mg B6 vitamini. Ayrıca diğer vitaminlerden de az bir miktar bulunmaktadır.
Mineral olarak ise;
17 mg potasyum, 51 mg sodyum, 24 mg kalsiyum, 23 mg posfor, 10 mg magnezyum, 48 mg demir. Ayrıca az miktar da olsa selenyum, manganez, çinko ve bakır minerali bulundurmaktadır.
4. aydan sonra bebeğinize yedirebileceğiniz havuç püresi tarifi…
Malzemeler
– 180 gr havuç
– 300 ml kaynatılıp dinlendirilmiş su ( suyun dinlendirilmiş olması oldukça önemlidir.)
– 120 gr patates
Havuç püresi nasıl yapılır?
İlk olarak patates ve havucu iyece yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Daha sonra malzemeleri buharda pişirin. Pişen patates ve havucu kaynatılıp dinlendirilmiş su içerisinde püre haline getirin.
Havuç kavurmasını daha sonra birer porsiyonlar şeklinde ayırarak bebeğinize yedirebilirsiniz. Havuç kavurmasını 3 aya kadar buzlukta saklayabileceğinizi unutmayınız.
Kaynak: Milliyet
-
1 Banyo sıklığı ne olmalı?
-
2 Bebeğinizi yatar pozisyonda beslemeyin
-
3 Göbek fıtığı ne zaman tedavi edilmeli?
-
4 Bebeğiniz göbek üstü zaman geçiriyor mu?
-
5 Beslemek için uyandırmak gerekli mi?
-
6 Doğumun belirtilerini bilin
-
7 Su vermeyin!
-
8 Kilo kaybı normal mi?
-
9 Bebekler ne zaman gülümser?
-
10 Bebeğiniz terliyor mu?