Bebekli evlerde alınması gereken önlemler!

Prizleri Kapatın!
Yere yakın olan ve onun koltuk üzerine veya uzanarak çıkabileceği tüm açık prizleri ve elektrik düğmelerini kapatın. Kapatmak için yapı marketlerden priz kapaklarından satın alabilirsiniz.
 
Elektrik Kablolarını Gizleyin!
Televizyon, internet veya makinelere doğru uzanan açıkta kalmış, yerlerde ve duvarların üzerinde olan tüm elektrik kablolarını gizleyin. Gizlemek için kablo gizleyici kutulardan satın alıp duvara monte edebilirsiniz.
 
Sivri Mobilyaları Ortadan Kaldırın!
Meraklı bebeğiniz aceleci hareketler yaparken dengesini kaybedip başını veya vücudunun herhangi bir yerini sivri mobilyalarınıza çarpabilir. Bu duruma engel olmak için yapı marketlerde satılan köşeliklerden satın alabilir veya kaldırılabilir bir eşya ise bebeğiniz hareketlerini kontrol altına tutacak zamana gelinceye kadar kısa bir süreliğine ortadan kaldırabilirsiniz.
 
Dolaplara Kilit!
Özellikle de mutfak ve banyo dolaplarınıza kilit vurmalısınız. Mutfak dolaplarındaki kesici ve ona zarar verici aletler ile banyodaki yoğun kimyasallar içeren çamaşır suyu v.b. deterjanlardan onu korumalısınız. Bunun için kilit yöntemi en akılcı çözüm olacaktır. Bebekler için dolap kilitleri yine tüm yapı marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz güzel bir önlem.
 
Pencerelere Kilitli Sistem!
Pencereler çocuklar için fazlasıyla tehlikeli bir durum arz ediyorlar. Özellikle de koltuk üzerine çıkılarak uzanılabilecek bir boyuttaysa pencereleriniz açılan kanatlarına mutlaka kilit taktırmalısınız. Pencere firmanızda konuşup pencerenize uygun kilitlerden kullanabilirsiniz. Aynı şekilde balkon kapınızda önlem almanız gereken diğer bir ayrıntı olduğunu unutmayın.
 
Saksılara Mazgal Geçirin!
Bebekler ilk emeklemeye başladıklarında etraflarında ulaşabildikleri yerlerde eğer çiçek ve bitki saksıları var ise ilk iş topraklarını eşelemek ve toprakları ağızlarına götürmektir. Bu duruma engel olmak için saksılarınızın üzerine geçmeli şekilde yerleştirebileceğiniz mazgalları kullanabilirsiniz. Böylelikle bebeğiniz toprağa ulaşamamış olacaktır. Ama daha kesin bir çözüm ise bebekli bir evde saksı içerisinde bitkilere ne kadar az yer verirseniz sizin için o kadar iyi olur. Zira devrilme ve yapraklarını yeme konusunda önlemler alamayabilirsiniz.
Kaynak: mynet.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title