Bebeğinize oyunla neler öğretebilirsiniz?

Bebeğinize artık bir şeyler öğretmek mi istiyorsunuz? Bunun için bebeğinizin en az 18 aylık olması gerekiyor. Çünkü bu zamandan sonra bebekler etrafını keşfetmeye başlıyor ve öğreniyorlar. Bebeğinizle vakit geçirip, onun gelişimine faydalı olmak için öncelikle sabırlı olun. Öğrenmeyi eğlenceli bir hale getirin zaman zaman onu övün. Kesinlikle onu kırıcı veya utandırıcı bir hareket yapmayın. Her zaman komik veya eğlenceli olmak zorunda değilsiniz. Bebeğinizle sessiz ama ilginç oyunlarla öğretebilirsiniz.
 
18 AY İLE 3 YAŞ ARASINDA EĞİTİM
 
1. Çocuğunuza evcil hayvan resimlerini ses efektleriyle birlikte gösterin. Yaklaşık 11 resim gösterin. Ayrıca kamyon, araba gibi resimler de gösterebilirsiniz. Her sayfada bir resim olsun ve efektlerini siz yaparak çocuğunuzun dikkatini sağlamaya çalışın. Ancak 18 aylık bir çocuğun uzun süre dikkatini bir noktada toplayamayacağını unutmayın.
 
2. Basit sıralama oyunları oynayabilirsiniz. Bu oyunda renkleri de kullanın. Örneğin, portakal rengi bir ipin ucuna portakalı asmak gibi. Mavi renk bir ipin ucuna balık koymak gibi… Böylece çocuğunuz renkleri de öğrenmeye başlayacaktır. Farklı nesneleri göstererek, sık sık çocuğunuza renklerini söyleyelim ve onlara renklerini soralım. çocuğun oynacağını nesnelerin çiğnenmez ve kırılmaz olduğundan emin olun. Ayrıca boyutları büyük ve küçük oyuncakları da kullanabilirsiniz. Böylece çocuğunuz nesnelerin boyutlarını öğrenecektir. çok sıcak, çok soğuk, çok acı, çok tatlı gibi farklılıkları da öğretebilirsiniz.
 
3. Şarkılar çocuklar üzerinde çok etkilidir. Örneğin bir kedi gördüğünüz zaman, “Miyav, miyav, miyav” gibi melodi mırıldanabilirsiniz. Bu hem bebeğinizi heyecanlandıracak, taklitlerle oyun ilgisini çekecek hem de hayvanları tanıyacak ve ses takip yeteneği gelişecektir.
 
4. Sayı değerlerini öğretin. Oyuncaklar üzerinde çocuklarınıza saymayı öğretebilirsiniz. Bir oyuncak getirir misin? diye sorun ve bir oyuncak getirmesini sağlayın. İki oyuncak isteyin. Üç oyuncak olduğunda birinci oyuncak nerede diye sorun? İlk oyuncağı göstermesini isteyin. Ya da çocuğunuzun matematik ile öğrenmesini sağlamak için sayı sayma tablosu ile basit sayma tekniklerini gösterin.
Kaynak: mynet.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title