Keşfetmesine izin verin…

Anneler bebeklerinden bebekler ise annelerinden ilk 12 ay ayrılmak istemezler. Ama bebeklerin keşfetme algılarını geliştirmek için onlara fırsat vermelisiniz.
 
Özellikle ilk 12 ay anneler için bir sürü karmaşık duygunun ve yorgunluğun yaşandığı zamanlardır. Her şeyi ile anneye muhtaç bir bebek annenin ise neredeyse sıfırlanmış bir sosyal hayatı.
 
Bu durum anneler için bazı zamanlarda içinden çıkılmaz bir hal alsa da oyuncaklar sizin bu zamanlardaki kurtarıcınız olabilir. Aynı zamanda oyuncakların bebeğinizin gelişimindeki etkilerini de göz ardı etmemek gerekiyor.
 
Oyuncaklarla bebeğinizin vakit geçirmeye başlaması 2. ve 3. aydan itibaren başlayabilir. Sesli ve hareket eden oyuncaklar bebeğinizin bu dönemde dikkatini çekecek oyuncak türleridir.
 
Aynı zamanda bebeğinizin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimini olumlu yönde etkileyecek oyuncaklar sayesinde bebeğiniz parmaklarını kullanmayı, el, göz koordinasyonu sağlamayı ve iletişime daha çabuk geçme şansını arttıracaktır.
 
Bu dönemlerde anne ve babalar olarak bebeğinizin etrafını, oyuncaklarını, sizi ve etrafında olan her şeyi keşfetmesine sizin gözetiminiz altında izin vermelisiniz. Her keşif onun kas motor becerilerini geliştirecek ve zihinsel kapasitesini arttıracaktır.
 
Bebeğinizin ilk oyuncaklarla tanışmasını ve sizden ayrılmasını kademeli şekilde yapın. İlk peluş oyuncak ile sizin kucağınızda sizin onu yönlendirmenizle tanışabilir. Sonra yere bırakarak oyuncağı keşfetmesine izin verin en sonda ise oyuncak ile bebeğinizi yalnız bırakın ve onun oyuncak ile arasında bir bağ oluşmasını sağlayın.
 
Bu aşamalı bırakma sayesinde bebeğiniz hem kendi kendine vakit geçirmeyi öğrenecek hem de size bağımlı halinden bir nebze de olsa vazgeçmiş olacaktır.
Kaynak: www.mynet.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title