Bebeğim ne kadar ek gıda almalı?

Her şeyden önce bebeğinizin ilk tanışacağı gıda kesinlikle püre halinde ve akışkan olmalıdır. Kolay yutabileceği ve sindirebileceği şekilde ek gıdaya başlamanız onun sağlığı açısından son derece önemlidir.

İlk katı gıdaya tadana kadar hep sıvı ile beslenmiş bebeğinizin birden bire katı gıdalara alışmasını veya iştahla yemesini beklemeyin. Bu zaman içerisinde gelişebilecek tat ve çiğneme duygusu ile paralel bir duygudur.

Katı gıdaya başlayacağınız ilk gün bebeğinize bir tatlı kaşığı kadar katı gıda verin. Bebeğinizin kolaylıkla kavrayabileceği onlar için özel tasarlanmış mama kaşıklarını kullanabilirsiniz. Eğer çok beğendiğini ve bir daha istediğini hissettiriyorsa bir kez daha bir tatlı kaşığı kadar verin.

Hiç hayal ettiğiniz gibi olmadı ve bebeğinizin hiç ilgisini çekmediyse o zaman ona koklaması ve biraz eliyle oynaması ve hissetmesi için zaman tanıyın.

Birden mucizeler olmasını ve sizin gibi yemeye başlamasını beklemek bebeğinizi yoracak ve psikolojik olarak etkileyecek bir tavır olur, ısrarcı olmayın.

Katı gıdayı verdikten sonra emzirmeye veya mamasını vermeye devam edin.

Katı gıda ile ilk tanışma anında aç olmasına özen gösterin ki ilgisini daha fazla çekebilesiniz.

Aynı süreci ve aynı gıdayı 2-3 gün daha devam ettirin.Alıştıkça ve istedikçe miktarı ve zamanı arttırabilirsiniz.
Bu süreç tamamen bebeğinize bağlı. Kendi kendinize planlar yapmaktan vazgeçin. Sabırlı olun ve bebeğinize yeni başlangıçlar için zaman tanıyın.

Zamanla süt miktarı azalacak ve tükettiği katı gıda miktarı tam bir öğün yemek haline dönüşecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.mynet.com

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title