Gebelik testi yapmak için en uygun zaman…

Müjdeli haber gecikmesin diye erken yapılan testler yanıltıcı olabilir. Peki doğru zamanı nasıl belirleyeceğiz?
Gebeliğin oluşması ile birlikte salgılanan insan beta HCG hormonunu ( korionik gonadotropin) idrar veya kanda tespit eden testtir. Gebe olmayan kadında 5mIU/ml ve altı değerdedir. Gebelikte bu değerin üstü genellikle de 20mIU/ml ve fazlası gebelik pozitif olarak yorumlanır. Gebelik testi yapmak için en uygun zaman hangisidir?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Polat “Bu adet kanama düzenine göre değişir. Düzenli adet görenlerde döllenmeden 2 hafta sonra yani beklenen adet tarihinden 1-2 gün sonra test pozitif olacaktır. Düzenli adet görmeyenlerde bu süre uzayabilir.

Günümüzde kullanılan ev tipi testlerin duyarlılığı yüksektir. Düzenli adet görenlerde beklenen adet kanamasından 5 gün önceye kadar sonuç verebilir. Ancak teknik hatalar ve adet döngüsündeki değişiklikler sebebiyle hatalı sonuç verme olasılığı yüksektir. Gebelik testi pozitif çıkarsa gebelik kesesinin görülmesi esastır. Hemen doktora başvurulmalıdır. Eğer negatif çıkarsa adet düzenindeki değişikliğin araştırılması nedeniyle jinekolojik muayene gerekir. Gebeliği gösteren beta HCG hormonunun pozitif olduğunu gösterir. Sağlıklı bir gebelik olduğunun tespiti için ultrason ile gebelik kesesi görülmelidir.” şeklinde konuştu.
kaynak: hurriyetaile.com

Gebelik testi yapmak için en uygun zaman…
5 (100%) 1 vote


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title