Kimi kadınlar anne olmak istemelerine rağmen bu gerçekleşmeyebilir. Korunmasız bir yıldan uzun bir süre ilişki yaşıyor olmanıza rağmen hamile kalamıyorsanız bir doktora başvurmanız en doğru seçenek olacaktır. Yaşınız 35’ten büyükse bu bir yılı beklemeye de gerek yoktur. Bebek bekliyorsanız ilk birkaç ayın sonunda doktora başvurabilirsiniz. Peki hangi kadınlar daha zor hamile kalır?
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Tülin Gürel Kocatepe açıklıyor:
Kadınların aşırı kilolu olması, adetlerinin düzensiz yaşanması, ağrılı ve uzun süreli adet görmesi, saç dökülmesi, sivilce, adet düzensizliği yaşaması; diyabet, hipertansiyon, kalh damar sistemi. lupus hastalığı olması hamile kalmayı zorlaştırabilir.
Ağır stres altında olanların da hamile kalma oranları düşük olabilir. Psikolojik sorunlardan sıyrılabilmek, huzurlu ve mutlu olmak hamileliği kolaylaştırır.
Kadınların çok sorduğu bir diğer soru da düşük yapmış olmanın hamileliği olumsuz etkileyip etkilemediğidir. Düşük yapmak hamile kalmayı zorlaştırmaz, ancak hamileliğin devamı için bir risktir. Anne adayı bunu doktoruna söylemeli ve takiplerin buna göre yapılmasını istemelidir. Düşük sayısı 3’ten fazla ise bu özellikle takip edilmesi ve genetik olarak incelenmesi gereken bir durumdur.
Kaynak: pudra.com.tr
-
1 Hıçkırığa ne iyi gelir?
-
2 Ultrason terimleri ne anlama geliyor?
-
3 Uyku pozisyonuna dikkat edin!
-
4 İzlem aralıkları nasıl olmalı?
-
5 Kaşık tırnak (koilonişi) nedir?
-
6 Yeni kardeşe hazırlık
-
7 Bıngıldak neden önemli?
-
8 Bebeklerin idrarı nasıl olmalı?
-
9 Cilt soyulması nasıl önlenir?
-
10 Bebekle ilk aylar nasıl geçer?