Mutlu çocuk yetiştirmek için bunları yapın!

1- Güzel bir doğum deneyimi ile bebeğinize aşık olun. Daha sonraki adım da ise bebeğin ihtiyacı olan şey emzirme yoluyla anne sevgisini hissetmek olacak.
 
2-​ Mümkün olduğunca bebeğiniz yakınınızda olsun ve sıcaklığınızı hissettirin. Ayrılık ve sık sık değişen bakıcılar bebeğin sağlıklı ve güven ortamı içinde büyümesine engel olur.
 
3-​ Bebeğinizi mümkün olduğunca emzirin, anne sütü bebeğinizin sağlıkla büyümesini sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek vitaminler açısından oldukça zengindir. Başka hiçbir gıdada anne sütünün besleyiciliği bulunmaz. Sağlıklı bebek mutlu bebektir!
 
4-​ Bebeğinizle uykunuzu paylaşın. Bu durum gece ebeveynliğini kolaylaştırır ve Ani bebek ölüm sendromlarını önlemeye yardımcı olur. Bebeğiniz sizin varlığınıza ihtiyaç duyar bu yüzden uykusunda bile ilk zamanlarda yanında olmaya özen gösterin.
 
5-​ Bebeğiniz ağladığında veya çığlık attığında sevecen bir ses tonu ve dokunuşla karşılık verin böyle yaklaşın ki bebeğiniz sizin için ne kadar değerli olduğunu hissetsin. Unutmayın ki bebeğinizle yakınlaşmak arkadaş gibi olmak onu şımartmaz. Kimse bir bebekten daha masum sevemez.
 
6-​ Emzirmenin bebekler için birçok faydası olmasının yanı sıra anne için de çok sayıda olumlu etkiye sahiptir. Emziren anneler daha kolay ebeveynlik yapar çünkü vücut emzirdiği zaman sevgi ve sabır hormonunu daha fazla üretir.
 
7-​ Çocuğunuzu cezalandırmaktan kaçının çünkü ceza şiddeti artırır, özgüvene zarar verir, öğrenme geçliğine sebep olur ayrıca anne baba ve çocuk arasındaki ilişkiyi zedeler.
 
8-​ Çocuklarınız arasında üç veya 4 yaş fark olması büyük duygusal faydalar sağlar. Bebeğinizi büyütürken güçlü ve güven duygusu içinde büyümesi için sabrınızı kontrol etmeli ilk çocukta olduğu gibi diğer çocuğunuza da aynı ilgi ve özeni göstermelisiniz.
 
9-​ Emziren anne ve bebeği ahenk ve uyum içinde uyur, dolayısıyla emziren anne bebeğin derin uykusunda veya rüyalarında daha az uyanmış olur.
 
10-​ “Kötü Huy” diye tabir edilen kavram bebeğin ihtiyaçlarının tam olarak karşılanmadığı durumlarda ortaya çıkar.Çocuklarınıza bütün dikkatinizi verin, göz teması kurun, onlara dokunun ve olaylara onların bakış açısıyla bakmaya özen gösterin.
 
11-​ Emzirme anne ve bebek arasında doğal bir yakınlık kurar, ayrıca emzirirken kucakta tutmak ve birlikte uyumak annenin ve bebeğinin birbirine olan sevgisinin güçlenmesinde büyük rol oynar.
 
12-​ Son olarak çocuğunuza verebileceğiniz en büyük hediye anlayış, sabır ve zamanınızdır.
Kaynak: http://uzmanbebek.com/
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title