3 yaşından küçük çocuğu olanlar dikkat!

Tıp dergisi Archives of Disease in Childhood’ta yayınlanan bilimsel makaleye göre; çocukların TV ve bilgisayara bağımlı olması, uzun dönemli fiziksel rahatsızlık yaratıyor.
 
Makaleye göre, üç yaşından çocuklar kesinlikle televizyon seyretmemeli.
 
Makaleyi yazan Royal College of Peadiatrics doktorları araştırma sonuçlarının endişe verici olduğunu söyledi. Araştırmada tıpkı alkol sınırı gibi küçük çocuklara televizyon izleme yasağı getirilmesi önerildi.
 
ABD, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde bu yasak bulunuyor. Ancak dünyanın çoğu ülkesinde bu yönde bir düzenleme bulunmuyor.
 
Makaleyi yazan Dr. Aric Sigman çocukların okul dışında 6 ile 8 saatini televizyon ya da ekran başında geçirdiğini belirtiyor.
 
Sigman’a göre ekran başında 2 saatten fazla geçirilen zaman obezite ve kalp rahatsızlıkları riskini artırıyor.
 
İlk 3 yaşta beyin gelişimi için kritik bir zaman olduğunu belirtilen makalede çocukların 3 yaşına kadar ekrana bakmak yerine anne babalarıyla göz kontağı kurmalarının büyük faydaları olduğu yazılıyor.
 
Dr. Sigman daha da ileri giderek tıpkı alkol yasağı olduğu gibi 3 yaşından küçük çocuklara ekran yasağı getirilmesinin faydalı olacağını belirtiyor. Sigman ailelerin yatak odalarında televizyon bulundurmamaları ve televizyon alışkanlıklarının çocukları etkileyeceğini unutmamaları gerektiğini belirtiyor.
 
Kaynak: Sabah
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title