Zeka geliştirici oyunlar oynuyor musunuz?

Problem çözme yeteneği, hafıza ve zekayı geliştirici oyunlar…
 
İsimlendirmece
 
Özellikle bebekte isim hafızasının gelişmesine yardımcı olan bu oyunda bebeğinize kolay nesneleri ve kişileri göstererek kim, ne olduklarını sorun. Bunu kartlar ve resimler yardımıyla da yapabilirsiniz. Sonrasında tam tersine geçerek ismini söylediğiniz kişi veya nesneleri göstermesini isteyin.
 
Taklit oyunu
 
Bebeğiniz ile karşılıklı oturun. Bir hareketi söylerken aynı anda hareketi gösterin. (Örn.: “Ellerini kaldır ve ağaçtan elma topla!”) Sonrasında hareketi onunla birlikte tekrarlayın. Bu oyun hem bebeğinizin hareketlerle ilgili hafızasını güçlendirecek hem de hayal gücünün gelişmesine yardımcı olacaktır.
 
Motor becerileri ve bedenin gelişmesine yardımcı oyunlar…
 
Tekmelemece
 
Bebeğinizin bacak kaslarının gelişmesine yardımcı bu oyun için hafif, plastik bir top veya battaniye kullanabilirsiniz. Bebeğinize önce siz yaparak göstermek için bebeğinizin yanına uzanın ve topu veya battaniyeyi ayaklarınızın üzerinde tutun. Geriye doğru sayarak 1’de hafifçe tekmeleyin. Sonrasında top veya battaniyeyi bebeğinizin ayağının üzerinde tutun ve tekrar geriye doğru sayın. Bebeğiniz başlangıçta bu oyunu anlamayabilir. Bebeğiniz hareketi yapana kadar önce kendiniz göstererek tekrarlayın.
 
Küplerden kule
 
Bu oyunda ağır olmayan, tercihen üstü yumuşak örtüyle
kaplanmış, küpleri kullanacaksınız. 2 veya 3 tane küpü üst üste dizin ve hafifçe ittirerek yıkın. Sonrasında küpleri bebeğinize vererek aynı şeyi yapmasını isteyin. Bir kere gösterdikten sonra kuleyi aynı anda yapıp, yıkabilirsiniz.
Kaynak: sevgilibebek.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title