Burun temizliği şart!

Burun solunumu, özellikle ilk aylarda ağızdan solunum içgüdüsü bulunmayan bebekler için hayati önem taşır. Burun içi hava yolu, yeni doğan bebeklerde ve çocuklarda yetişkinlere nazaran daha dar olduğundan, herhangi bir problem, ciddi sıkıntılara yol açabilir.

Burun tıkanıklığı, bebeğin emmesini de büyük ölçüde engeller. Emmenin devamlılığı için, meme ağızdayken bebeğin nefes alış verişini burundan sağlaması gerekir.

Burun aynı zamanda havanın nemlendirilmesi, ısıtılması, temizlenmesi, basıncının ve akış hızının düzenlenmesi, koku alma ve orta kulağın havalandırılması fonksiyonlarına da sahiptir. Burnun tıkalı olduğu tarafta, akciğer solunum kapasitesi de düşük olur.

Bebeğin nefes alıp verirken burnundan ses geldiği duyuluyorsa, bebek uykuya dalmakta zorlanıyor, sık sık uyanıyor, emerken bırakıyor veya ağlıyor ise burun içi temizliğinin yapılması gerekir.

Bunun için banyo sonrası; yumuşak bir kağıt mendil, kulak çöpü veya tülbentle mukus kalıntılarını temizleyebilir veya aspiratör kullanabilirsiniz. Aspiratörün bir ucunu bebeğin burnuna yerleştirip diğer ucu ağzınıza alarak nefesinizle burun salgılarını çekebilirsiniz.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title