Çocuklar, 3 yaşına gelene kadar yüzde 70- 80’inde düztabanlık görülüyor. Bunun en önemli nedeni ayak tabanlarındaki yağ yastıkçıkları ve ayak bileklerini tutan bağların henüz tam olarak gelişmemiş olması. 3 yaşından sonra ise yağ yastıkları kayboluyor. Ayak kavisi ortaya çıkmaya başlıyor ve 8 yaşına geldiklerinde ayak kavisleri normal şeklini alıyor.
Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var: Düztabanlığın 2 farklı tipi bulunuyor ve hangi tipinin söz konusu olduğunun muhakkak ortaya çıkarılması gerekiyor. Çünkü bunlardan biri tedavi gerektirmeyen normal fizyolojik gelişimin bir parçası iken diğeri tamamen tedavi gerektiren bir rahatsızlık oluyor.
Dikkatli aileler, çocukları yürümeye başladığında içeri doğru basma söz konusu ise, hemen doktara gidiyorlar. Yapılan ortopedi muayenesinde düztabanlığın esnek mi, yoksa rijit mi olduğu ortaya çıkarılıyor.
-
1 Yenidoğan sarılığı hakkında bilinmesi gerekenler
-
2 Tüp bebek tedavisinde şartlar değişiyor!
-
3 Mutlu bir bebek büyütmek…
-
4 Doğum izinlerinde yeni düzenleme
-
5 Otizmin erken belirtileri nelerdir?
-
6 Bebeklerde bu virüse dikkat!
-
7 Gebelikte magnezyum eksikliği belirtileri
-
8 Yürüme zamanında genetik faktör ne kadar etkili?
-
9 Hatalı yatış bebekler için çok riskli!
-
10 Kalp hastalığı tarama programı başladı
