Bebekler kendilerini ağlayarak ifade ederler. Bebekler büyüdükçe ağlama nedenleri değişir, bu yüzden sabırlı olmak ve sakinleşmesi için farklı yöntemler denemek gerekir. Ağlayan bir bebeği sakinleştirmek için öncelikle sakin kalmaya ve ihtiyaçlarını anlamaya çalışmak önemlidir.
Aç olma, bezinin kirlenmiş olması, uykusunun gelmesi, gaz sancısı gibi temel sebepleri öncelikli olarak göz önünde bulundurun. Bebekler sık acıkır. Bezleri kirlendiğinde, yorgun ve uykusuz olduklarında ağlayarak tepki gösterirler. Gaz sancısı olduğunu tahmin ediyorsanız karnını hafifçe ovup bisiklet hareketi yaptırarak gazını çıkarmaya yardımcı olabilirsiniz.
Ten teması kurarak kendsini güvende hissetmesini sağlayabilir, onunla konuşarak tanıdık ses tonu sayesinde sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.
Fazla uyarandan kaçınmak da işe yarayabilir. Bebekler gürültülü ve aydınlık ortamlarda huzursuz olabilirler. Loş ve sessiz bir odaya geçebilirsiniz.
Bebeği pusetle gezdirerek hava aldırmak iyi gelebilir. Banyo yapmak da bazı bebekleri rahatlatır.
Bebeğiniz ağlamaya aniden başladıysa, her zamankinden farklı ve uzun sürüyor, ateş, kusma, döküntü gibi belirtiler eşlik ediyor, beslenmeyi reddediyorsa, mutlaka doktorunuza danışın.
-
1 Oyunun sayısız faydası var
-
2 Diş çıkaran bebeği rahatlatma önerileri
-
3 Düzeltilmiş yaş nasıl hesaplanır?
-
4 El ve ayakları neden soğuk?
-
5 Anne sütü nasıl artırılır?
-
6 Bebeklerde fazla kilo neden olur?
-
7 Gaz sorunu için öneriler
-
8 Bebekler pışpışlanmayı neden sever?
-
9 Bebekler hangi ayda kaç kilo alır?
-
10 Bebekler beslenirken neden uyur?