Bebeklerin saçları neden dökülür?

Bebeklerde doğum sonrası ilk birkaç ay içinde meydana gelen saç dökülmeleri gayet normaldir. Dökülmelerin sebebi hormoneldir. Çünkü doğum anına kadar anne karnında gelişimini sürdüren bebeğin anne karnında olmasından dolayı hormon seviyesi normaline göre oldukça yüksektir. Doğum gerçekleştikten sonra hormon seviyesi düştüğü için bebeğin saçlarının gelişmesi son bulur. Gelişmeyen ve büyümeyen saçlar dinlenme evresine girer ve dökülürler. Dökülen saçlardan sonra bebeğiniz kendine özel hormonları sayesinde yeni bir gelişme evresine başlar.

Yeni çıkmaya başlayan saçların belli bölgelerde fazla belli bölgelerde az olmasının nedeni sürekli yatar pozisyonda olmasından kaynaklanmaktadır. Yastığa değen kısımlarında daha az miktarda saç çıkar. Ancak bebeğiniz 3-5 ay sonra oturmaya ve hareket etmeye başladığında saçları daha dengeli çıkacak ve eşitlenecektir.

Bebeklerde doğal olan saç dökülmesi sırasında anormal bir durum fark ederseniz veya 6 aydan sonra hala saçları ciddi manada dökülmeye devam ediyorsa bir hekime danışmanızda fayda vardır. Çünkü meydana gelen bu durum herhangi bir hastalık veya beslenme probleminden kaynaklanabilir.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title