Gazını çıkarmayı ihmal etmeyin!

Yenidoğan bebeklerin henüz gelişmeyen mide ve bağırsak sistemi, gaz problemine yol açar. Bebeklerin gazını düzenli olarak çıkarmak gerekir.

Her emzirme sonrası bebeğinizi omzunuzun üzerine yatırarak veya bebeğinizi kucağınıza yatırıp sırtına hafif vuruşlar yaparak gazını çıkartın.

Bebeğiniz uzun süreli emiyorsa, emzirme ortası ve sonunda olmak üzere 2 defa gazını çıkarmak daha uygun olur. Bu, emerken yutmuş olduğu havanın bağırsak geçişini bir miktar azaltır.

Çoğu bebek gaz çıkarırken emdiğinin bir kısmını da süt kesiği şeklinde çıkarabilir, bu normaldir.

Gaz çıkarma işlemini zaman kaybetmeden, emzirmenin hemen ardından yapın. Arada zaman geçerse gaz, bebeğin sindirim sistemine geçmeye başlar.

Omzunuza temiz bir bez veya tülbent koyun. Bebeğiniz meme emmeyi bıraktıktan hemen sonra onu omzunuza doğru kaldırıp yerleştirin. Bebeğin midesinin omzunuza tamamen temas ettiğinden emin olun. Bir elinizle bebeğin sırtını sabitleyip diğeriyle poposuna aşağıdan yukarıya doğru, hafif hafif vurun. Gazın çıktığından emin olana kadar buna devam edin.

Bebeğin gazını çıkarmak için denenebilecek yollardan biri de yüzü dışarıya bakacak pozisyonda kucağa oturtup sırtına hafifçe vurmak veya sırtını ovalamaktır. Diğer elinizle de bebeği koltuk altından desteklemelisiniz.

Bebeği kolda tutarak gazını çıkarırken de bebeğinizin başını, yüzü yere bakacak şekilde kolunuza yerleştirin. Bu sırada elinizle başına, boynuna ve göğüs bölgesinin üst kısmına destek verdiğinizden emin olun. Öteki elinizle de sırtını ovalayın veya hafif hafif vurun.

Bebeğinizi besledikten sonra 5-10 dakika yüz üstü yatırmak gazının çıkmasını kolaylaştırabilir. Bu sırada boğulma riskine karşı bebeğinizi mutlaka gözlem altında bulundurmalısınız.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title