Bebeklerin saçı nasıl kesilmeli?

Terletiyor, gözlerine geliyor vs. Bu nedenle bebeklerin ilk saç kesimi konusu anne ve babaları hep düşündürür. Acaba doğru zaman mı ya bir yerine zarar gelirse, evde yapabilir miyiz yoksa kuaföre mi götürsek, bebek kuaförü olması önemli mi? gibi daha birçok soru akıllarında uçuşmaya başlar.
Aslında sanıldığı kadar komplike bir durum yoktur ortada. Sadece biraz dikkatli ve özenli olmak yeterli olacaktır. Eğer bebeğinizin saçını kestirmeye karar verdiyseniz önemli olan nerede kestirmek isteyeceğiniz. İşini profesyonel bir şekilde yapan bir kuaföre de gidebilirsiniz, evde kendiniz de birinden yardım alarak kesebilirsiniz.

Bebeğinizin saçını keserken dikkat etmeniz gerekenler;

Bebeğinizin saçını eğer evde kesecekseniz mutlaka yanınızda biri olmalı. Tecrübesine güvendiğiniz ve soğukkanlı olan biri. Çünkü biriniz bebekle oynarken ve onu tutarken diğeri de saçı kesmeli. Bir kişi olarak yapmaya çalışırsanız ortaya tehlikeli durumlar çıkabilir.

Saç kesimi esnasında bebeğinizin durması ve sizin elinizi ayağınızı bir araya sokmaması için sevdiği oyuncakları ve onu rahatlatacak bir ortam oluşturabilirsiniz.

Onu asla korkutmamalısınız, bağırmamalısınız. Çünkü bu durum onu etkiler ve her seferinde aynı duyguyu yaşamasına sebep olur.

Makası kullanan kişi son derece dikkatli olmalıdır. Bebeğinin hareketlerini göz önünde bulundurmalı ve makasın gözüne ve yüzüne gelmemesi için pür dikkat olmaya özen göstermelidir.

Bebeğin kafası sabit tutulmalı ve hareket etmesine izin verilmemelidir.

Bebeğinizin saçını keserken hafif ıslatabilirsiniz. Nemli saçı tarayarak daha kolay kesebilir ve şekil verebilirsiniz.Eğer bebeğinizin saçını kuaförde kestirecekseniz ise güvendiğiniz bir kuaför olmasına özen göstermelisiniz. Güler yüzlü ve sevecen olması önemlidir.

Evde dikkat etmeniz gereken her şey kuaförde de geçerlidir.

Bebeğinizin saçını kestirdikten sonra mutlaka yıkamalısınız. Kesilmiş saçlar onu rahatsız edebilir veya onları yutmasına neden olabilirsiniz.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title