Bebekli evlerde o halıyı kullanmayın!

Bebekli olan evlerde sağlık açısından halıfileks türü halılar, içinde toz biriktirdiklerinden dolayı tercih edilmemelidir.
 
Bebek beklediğinizi öğrendiğinizde ya da doğduktan sonra evlerde bebeği tehlikeye sokabilme ihtimali olan ne varsa ortadan kaldırılır. Salon ortasındaki sivri uçlu sehpalar kaldırılır, açık camlar kapatılır, bebeğin eline geçebilecek küçük materyaller kaldırılır vs. Fakat birçok ebeveynin atladığı bir şey vardır oda evlerdeki halılardır.
 
Evdeki halıları seçerken odaya olan uyumundan çok sağlıklı olup olmaması daha önemlidir.
 
Peki halıları seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
 
Temizleme açısından kolay olmalı
 
Günlük yaşamda halıları silerek ya da süpürerek temizliyor olabilirsiniz. Fakat çocuk olduğu zaman daha detaylı bir temizlik yapmanız gerekecektir. Özellikle de çocuğunuzun emekleme sürecinde evinizdeki halıdan uzak tutmak pek mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla halı seçerken sık yıkanabilir olması gerekir. Halıfleks türü halılar bir çok mikrobu içinde barındırdığından tavsiye edilmemelidir.
 
Halının tüylerinin uzunluğu
 
Uzun tüylü halılar çok sık kirleneceğinden dolayı çocuklu evler için önerilmez.
 
Halı tüylerinin sıklığı
 
Halı tüylerinin sıklığı genelde halının daha kaliteli olduğu anlamına gelir. Sık halılarda sürekli tüy dökeceğinden dolayı çocuğunuzun mikrop kapma ihtimali yüksektir ayrıyeten solunum sıkıntısına neden olabilmektedir.
 
Kaynak: http://www.365haberler.com/
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title