Yastık kullanmayın!

Bebek uyku setleri ile birlikte satılmalarına rağmen, 2 yaşının altındaki bebekleri uyuturken yastık kullanılması tavsiye edilmiyor. Bebekler yastıktan dolayı boğulma tehlikesi ile karşılaşabiliyorlar.
Ebeveynler genellikle yastığın çocuklarının daha çok rahat etmesini sağlayacağını düşünür ve çocuğun yastık kullanmadığı zaman da rahat olduğunu fark etmezler.
 
Bebeğiniz için yastık kullanmak istiyorsanız, onun beşikten çocuk yatağına geçecek kadar büyümesini bekleyin. Eğer beşikteyken yastık kullanması konusunda ısrarcıysanız ona küçük ve sert bir yastık verin (uçaklarda kullanılan yastıklar gibi küçük olsun).
 
Kuş tüyü yastıklardan uzak durun, bunlar çok yumuşaktır, bebeğiniz uyurken kafası yastığın içine gömülürse boğulabilir. Ayrıca kuş tüyü yastıklar bebeğinizde alerjiye sebep olabilir.
 
Amerika Birleşik Devletleri Tüketici Ürünleri Komisyonu (U.S. Consumer Product Safety Commission – CPSC), 1992 ve 2010 yılları arasında 12 aylık veya daha küçük 700 bebeğin ölümünün yastıklar veya minderlerin bebeğin uyku ortamında bulundurulması sebebi ile gerçekleştiğini bildiriyor.
 
CPSC’ye rapor edilen beşikte bebek ölümlerinin yaklaşık olarak yarısı yastıklardan, kalın kapitonelerden ve bebeğin uyku alanının kalabalık tutulmasından kaynaklanıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Baby Center
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title