Yumurtlama takibi ile nasıl hamile kalınır?

Kadınlarda adet döngü süresi 24-35 gün arasında değişir, genellikle 28 gündür. Kadınların büyük çoğunluğu adet döneminin 11 ve 21’nci günleri arasında yumurtlamaktadır.

Adet döngüsü normal olan kadınlarda yumurtlama, adet kanaması başlamadan yaklaşık 14 gün önce gerçekleşmektedir. Bu, yumurtlama gününü tespit etmenin en pratik yoludur. Bu hesapla adet dönemi 28 gün süren bir kadında yumurtlama adetin 14’üncü günü olur, adet kanamasının başladığı ilk günden sayarak 14’üncü güne denk gelir. Bu günden 2-3 gün önce başlayarak 1 hafta boyunda 2-3 günde bir cinsel ilişkide bulunmak hamile kalma şansını artıracaktır.

Adetleri düzenli olarak 30 gün süren bir kadın adet kanamasının başladığı ilk günden başlayarak 16’ncı gün yumurtlama olacağını hesaplamalıdır. Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü yaklaşık olarak 21’nci güne denk gelecektir.

Yumurtlama döneminde vajinal (servikal) akıntıda artış olur, akıntı şeffaflaşır. Yumurtlama ile beraber vücut ısısında artış saptanır. Bu hafif artış genellikle hissedilmez; ama derece ile ölçümde yarım derece civarında artış fark edilir. Yumurtlama öncesinde ve yumurtlama sırasında kasık ağrısı görülebilir. Memede hassasiyet, dolgunluk ve gerginlik en sık görülen belirtilerdir. Karında şişkinlik hissi ve libido artışı yaşanabilir.

Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title