Bebekler hakkında çok ilginç bilgiler…

Çocuk sahibi olan anne ve babaların bir çoğunun bilmediği bebekler hakkındaki inanılmaz gerçekler…
 
Rahimde, tüm bebeklerin sonradan yedikleri bıyıkları vardır
 
Dört aylık bir cenin, zamanla tüm vücudunu saran bıyığımsı bir kıla sahiptir. Lanugo denilen bu kıllar doğumdan önce dökülür ve bebek tarafından tüketilir. Bebek tarafından sindirilen bu kıllar, mekonyum denilen bebeğin ilk kakasında dışarıya atılır.
 
Beş aylık bebekler normalde olduklarından iki katı ağırdırlar.
 
Doğduklarında bebeklerin ağızlarının içinde ve yanlarında dillerine ilaveten bir tat alma organları bulunur.
 
Bu organlar büyüdükçe işlevlerini yitirir
 
Bebeklerin gözleri, yetişkin olduğunda alacağı boyutun %75’idir.
 
Bebeklerin göz bebeklerinin, kafalarına oranla devasa bir şekilde büyük olduğunu hiç fark etmediniz mi? Evet, şimdi biliyorsunuz. Ayrıca, ilk doğduktan sonra gözleri miyop özelliğini gösterir. Ta ki 6 aylık olana kadar.
 
Mayıs ayında doğan bebekler daha kiloludur.
 
Mayıs aylarında doğan bebekler, diğer aylarda doğanlara göre 200 gram daha kiloludurlar.
 
Bebekler kadın seslerini tercih ederler.
 
Bebekler gözleri açık uyuyabilirler.
 
Yeni doğan bebeklerin her ne kadar uyuması zor olsa da, uykuya daldıklarında da gözleri açık olabilir ya da yuvalarında hareket ediyor olabilir. İyi haber, eğer sizin bebeğiniz de böyle yapıyorsa korkmayın, normal bir durum.
 
Bebeklerin diz kapakları kemikli değildir.
 
Bir kaç yaşına gelip de gerçek bir diz kapağı olana kadar, bebekler dizlerinde kıkırdak bir yapıya sahiptirler. Bebeğin vücudundaki diğer iskelet sistemleri de benzer şekilde gelişir. Yaşlandıkça kemikleniriz ve kıkırdak yapı başlangıçtaki yumuşaklığını kaybeder.
 
kiz bebek sahibi olma olasılığı, coğrafyaya göre değişiklik gösterir.
 
Nijerya’da ikiz bebek sahibi olma olasılığı %5 civarındayken, Japonya’da bu olasılık %0,5’e kadar düşüyor. Görüldüğü üzere, Batı-Afrika bölgesinin ikiz bebek sahibi olma olasılıkları daha fazla görünüyor.
 
Yeni doğan bebekler de gözyaşı dökmezler.
 
Ağlayan yeni doğan bir bebek duysanız, aslında tek yaptıkları çığlık atmaktır. Doğumlarından ancak 3 hafta sonraya kadar ( bazen daha uzun sürebiliyor ), ağladıklarında gözyaşı dökebiliyorlar.
 
Bebekler 7 aylık olana kadar, eş zamanlı olarak nefes alıp yutkunabilirler.
 
Bebeklerin kafasındaki o hassas nokta şişer ve nabız gibi atar.
 
O hassas noktaya bıngıldak denir ve henüz tam gelişmeyen kafatasının o bölümü sadece hassas ve cıvık değildir. Yakından bakarsanız, yukarı doğru bir şişliğin olduğunu da görürsünüz.
 
Bebekler insanüstü güçlere sahiptirler
 
Yeni doğanların ellerinin değdiği her şeyi sıkıca tutmak gibi bir reflekslerinin olduğunu biliyorsunuzdur. Ama o tutuşlarının vücutlarını havaya kaldırabilecek nitelikte güçlü olduğunu biliyor muydunuz? Tıpkı bir cimnastikçi gibi.
 
Bebek kakası, her tarafı batırabilir.
 
Uzmanlara göre, yeni doğan bebeklerin kakaları sıvı kıvamda oluyor ve patlayıcı etkileri sayesinde, odanın diğer ucuna kadar sıçrayabiliyor.
 
Bebekler çektirdikleri eziyeti hatırlamazlar
 
Bebekler, yaşamlarının ilk üç yılının büyük bir kısmını hatırlamazlar. Nörologlar bu duruma “bebeklik amnezisi” diyorlar ve neden böyle olduğuna dair bir çok çalışma yürütüyorlar.
Kaynak: www.haber3.com
Yazıyı Oylayın


Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading...
Menu Title