Her çocuk dünyaya beslenme iç güdüsü ile gelir. Bebeklerin sağlıklı beslenmesi için annenin memesi dışında bir şey vermeye ilk aylarda gerek yoktur. Fakat bazı durumlarda (diş çıkarma, enfeksiyonel hastalıklar veya bazı mide ve bağırsak problemleri gibi) çocukta ciddi bir iştahsızlık görülebilir. Bebeklerde iştahsızlığın var olup olmadığının anlaşılması önemlidir.
Çünkü yapılan çalışmalar sonucu, bebeklerde iştahsızlığın en temel nedeninin annenin kaygısı olduğu görülmüştür. Anneler, çocuklarının yeterli beslenmediği kaygısı duyduğu için bu kaygı çocuklara da yansır. Bu nedenle anne bebek ilişkisi bozulur ve çocuk gerçekten iştahsız olabilir.
Bu tür durumlarda öncelikle annenin kaygısının giderilmesi yönünde çocuk hastalıkları uzmanları anne ile iletişim kurmaya çalışır. Fakat çocuğun iştahsızlığının nedeni bu tür bir durum değil ise, çocukta bir aydan fazla süren iştahsızlık var ise bu durumda altta yatan ve iştahsızlığa neden olan faktör araştırılır. Bebekte iştahsızlığın nedeni gıda alerjisi, mide ve bağırsak sisteminde bir bozukluk, kronik bir hastalık (akciğer ve kalp sorunu gibi), demir ve çinko eksikliği gibi sorunlar olabilir.
Kaynak: saglikocagim.net
-
1 Bebek kıyafetleri nasıl olmalı?
-
2 Bebeğinizin göz sağlığını koruyun
-
3 Kalça çıkığı ihmale gelmez!
-
4 Bebeğinizi bezlerken dikkat edin!
-
5 Gece beslenmeleri nasıl olmalı?
-
6 Bebekler ne zaman şapka takmalı?
-
7 Anneliğe alışırken neler yaşanır?
-
8 Bebekler neden yastıksız yatmalı?
-
9 Bebekler nasıl ilgi ister?
-
10 Bebeğinizi bu durumlarda doktora götürün